KBS De Kameleon

Duivenkamp 549 -550 3607 BL Maarssen

  • Schoolfoto van KBS De Kameleon
  • Schoolfoto van KBS De Kameleon
  • Schoolfoto van KBS De Kameleon
  • Schoolfoto van KBS De Kameleon
  • Schoolfoto van KBS De Kameleon

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op KBS De Kameleon,

Op De Kameleon zijn wij ons bewust van onze taak om kinderen voor te bereiden op de toekomstige maatschappij. Respect, samenwerken en verantwoordelijkheid zijn belangrijke pijlers. Het motto in alles wat we doen is: ‘Wij halen het beste uit ieder kind'. Onze speerpunten hierbij zijn: effectief en gevarieerd lesgeven, een goede sfeer, betrokkenheid en sociale veiligheid. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze school We vertellen u graag meer. Op de website van de school is ook veel informatie te vinden: www.kameleon-maarssen.nl.

Tot ziens op KBS De Kameleon,

Jan Willem Beelen, directeur & Anouk Schaaij, adjunct-directeur

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Plezier
  • Kwaliteit
  • Gezamenlijkheid
  • Trots
  • Energie

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Kameleon is een populaire, overzichtelijke school die zich richt op de omliggende wijken. Er zijn twee leslocaties met allebei ruime schoolpleinen: één in Duivenkamp (onderbouw/middenbouw) en één in Kamelenspoor (bovenbouw/taalvoorziening).

Voor aanmeldingen kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen. Ook kan op de website een bericht worden achtergelaten waarna zo snel mogelijk contact wordt opgenomen. 


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
180
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

In een gezond schoolklimaat voelen zowel leerlingen als leerkrachten zich aangenaam. Het is nauw verwant met de sfeer in de school. Hierbij is veiligheid een belangrijk begrip. Kinderen moeten zich op sociaal gebied veilig voelen. Ook de betrokkenheid en het meeleven van leerkrachten en ouders speelt een grote rol.

Het team is zich bewust van het schoolklimaat dat wij (willen) hebben, en nadenken over de eventuele schaduwkanten daarvan. KBS De Kameleon heeft een prettig en veilig klimaat. Mede door het gebruik van de Vreedzame school en M5 methodiek voelen leerlingen zich prettig op de school.

Terug naar boven