Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.
De Verwijsindex huiselijk geweld
Uit het nieuws weten we welke problemen het kan opleveren als professionals niet van elkaars zorgen over jeugdigen op de hoogte zijn. In sommige gevallen heeft dat geleid tot ernstige uitkomsten. In het belang van uw kinderen en onze leerlingen willen we dat voorkomen. Daarvoor is een landelijk instrument (de Verwijsindex) beschikbaar, waar wij als school gebruik van maken. Wanneer wij ons zorgen maken over een kind en vermoeden dat meerdere partijen bij de zorg betrokken zijn is het voor de verdere voortgang van belang om elkaar daarvan op de hoogte te stellen. Dat doen wij als school niet zomaar; we besluiten tot een melding in de ‘Verwijsindex’ als wij dat voor de verdere ondersteuning van uw kind noodzakelijk achten. U als ouder wordt hiervan altijd op de hoogte gesteld. Op deze manier kunnen wij met een gezamenlijke en afgestemde aanpak de beste ondersteuning voor uw kind regelen. Om dus niet langs elkaar heen te werken, kunnen we gebruik maken van ‘de Verwijsindex’.
Professionals (zoals verpleegkundigen, artsen, buurtwerkers, leerkrachten) geven tijdig in de Verwijsindex een signaal af wanneer zij vaststellen dat het opgroeien van de jeugdige met zorg verloopt (aan de hand van landelijk bepaalde meldcriteria). Het gaat enkel over het bericht dát er zorgen zijn. In de Verwijsindex staat niet wát de zorg dan is.
Als blijkt dat er minimaal nóg een signaal over dezelfde jeugdige is verstuurd, dan ontstaat er een ‘match’ tussen de meldende organisaties. De meldende organisaties zoeken vervolgens contact met elkaar om de samenwerking ten behoeve van de gesignaleerde jeugdige te starten. Uiteindelijk weet de ouder veelal het beste wat nodig is en zullen we de samenwerking tussen de reeds betrokken organisaties met instemming van de ouder de hulp inzetten. Het belang van de jeugdige staat altijd centraal. Samen wordt een Plan van Aanpak opgesteld. Een melding wordt na uiterlijk 24 maanden automatisch uit het systeem verwijderd.
Meldcode huiselijk geweld en/of kindermishandeling
Sinds 1 juli 2013 dient iedere onderwijsorganisatie een ‘Meldcode Huiselijk Geweld en/of Kindermishandeling’ te hanteren. Als wij op school een vermoeden hebben dat een leerling mogelijk slachtoffer is van huiselijk geweld en/of kindermishandeling, dan handelen wij zoals beschreven staat in deze meldcode van ons schoolbestuur.