OBS 't Jok

Duinweg Hoorn 1a 8896 KK Hoorn (Fryslân)

  • Naast de school ligt onze moestuin met onze eigen verbouwde groenten en kippen en konijnen.
  • Schoolfoto van OBS 't Jok
  • Schoolfoto van OBS 't Jok
  • Schoolfoto van OBS 't Jok
  • Schoolfoto van OBS 't Jok

Het team

Toelichting van de school

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Het team bestaat uit 16 medewerkers, zie team Obs 't Jok

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij afwezigheid van een leerkracht wordt een vervanger gezocht. Er zijn een paar vervangers beschikbaar op het eiland die per direct kunnen worden gevraagd. Wanneer deze vervangers niet beschikbaar zijn, probeert de school vervanging van de wal te laten komen. Wanneer er geen vervanging is, wordt getracht intern met inzet van parttimers, onderwijsassistent, ambulant personeel, de vervanging op te lossen. Eventueel kunnen er nog groepen worden samengevoegd. Wanneer dit echter te lang duurt of niet verantwoord is, kan de directie besluiten een groep naar huis te laten gaan. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Obs 't Jok werkt met kansrijk gecombineerde groepen. In de onderbouw groep 1/2/3, in de middenbouw groep 4/5 en in de bovenbouw groep 6/7/8. In de onderbouw is gekozen voor een combinatie van de groepen 1/2/3. Dit om de overgang van het ontdekkend leren naar de schoolse vaardigheden soepel te laten verlopen. Elk kind krijgt het aanbod dat bij hem past op gebied van aanvankelijk lezen en rekenen met ruimte én mogelijkheden voor spel en beweging. 

Elke groep heeft een vaste leerkracht. De school heeft een onderwijsassistent die daar waar nodig ingezet worden. Per schooljaar kan de behoefte anders zijn en daarmee de inzet van de onderwijsassistent. In de gecombineerde groep wordt gewerkt met verbonden instructies, waarna kinderen op eigen niveau de lesstof kunnen verwerken, op papier en vanaf groep 4 op een eigen tablet. Dit houdt in dat aan 2 of 3 jaargroepen eenzelfde startinstructie kan worden gegeven, die zich vervolgens verfijnt in specifieke instructie op de verschillende niveaus.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Zie de toelichting bij leerjaar 3 t/m 8.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Hoeveel tijd er per week aan de diverse vakken wordt besteed, wordt doelgericht afgestemd op de combinatiegroep. De organisatie binnen een drie/ twee-klassige combinatiegroep is van een andere orde dan de organisatie binnen één jaargroep. Daarnaast kan het voorkomen dat een vak voor de ene groep een andere inspanning vraagt dan voor een andere groep. Ook op individueel niveau kan dit een rol spelen. Binnen het opbrengstgericht werken bekijkt de leerkracht samen met het Sociaal Pedagogisch Kwaliteitsteam wat nodig is voor een groep, een groepje of een individuele leerling. Door te werken met onderbouwde groepsplannen en individuele handelingsplannen wordt onderwijs op maat gegeven. Middels zorgvuldig evalueren kunnen de plannen bijgesteld worden en de onderwijstijd voor een bepaald vak aangepast. Het is de leerkracht die dit uiteindelijk in een weekplanning verwerkt.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het schoolondersteuningsprofiel is voor obs 't Jok een beschrijving van passend onderwijs geworden dat al van oudsher plaatsvindt. De Friese eilanden hebben al jaren passend onderwijs. Op obs 't Jok is dit niet anders. In elke groep zijn één of meerdere leerlingen met specifieke ondersteuningsbehoeften die of geïndiceerd zijn of waarvan onderzoek aantoont dat zij aangepast onderwijs nodig hebben. In de loop der jaren heeft passend onderwijs een plek gekregen binnen het onderwijs op onze school. Met hulp van onderwijsassistentes, ambulante begeleiding, inzet van PGB's en eigen opgebouwde expertise weten we elk jaar weer zorg te dragen voor onderwijs op maat opdat geen enkele leerling naar de wal hoeft.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven