basisschool Atlantis

Schuitenhuisstraat 5 1069 WK Amsterdam

  • basisschool Atlantis staat in een groene omgeving en heeft een ruim en groen speelplein.
  • Samen leren - samen spelen
  • Ouders en kinderen verzorgen samen de tuinbakken om de school.
  • Om de school is veel ruimte met veel groen en fijne speelmogelijkheden.
  • Het kringgesprek is een belangrijke werkvorm.

In het kort

Toelichting van de school

De basisschool is een belangrijke periode in het leven van uw kind en u. Natuurlijk wilt u een school kiezen die past bij uw kind en bij wat u belangrijk vindt in de ontwikkeling van uw kind. 

Met de informatie die wij op deze pagina's geven, willen wij u een beeld geven van hoe het onderwijs er op Atlantis uit ziet. Ook krijgt u inzicht in de resultaten van onze school. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en van ons als school. U ziet cijfers en feiten en de toelichtingen die wij daarbij geschreven hebben. Zo biedt dit SchoolVenster u betrouwbare en genuanceerde informatie over onze school. 

Deze informatie vertelt een deel van het verhaal over onze school. Daarnaast nodigen wij u uit om een bezoek te brengen aan Basisschool Atlantis, zodat u de sfeer kunt proeven, teamleden kunt ontmoeten en van kinderen kunt horen hoe het is om een leerling te zijn op onze school. Op de website vindt u nog meer informatie over onze school en kunt u zien wanneer onze informatie-ochtenden zijn. U bent van harte welkom!

Voor onze website: klik hier

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Plezier
  • In verbinding
  • Deskundig

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze leerlingen zijn de wereldburgers van morgen

En die wereld verandert sneller dan ooit. Robotisering, digitalisering, een economie gebaseerd op innovatie. Het zijn maar enkele ontwikkelingen die enorme gevolgen zullen hebben voor het leven van onze kinderen in de toekomst. Wat betekent het principe van “een leven lang leren” voor de wijze waarop wij ons onderwijs aanbieden? Welke competenties zijn nodig om mee te kunnen in de snelheid van het leven in 2030? Creativiteit, flexibiliteit, goed in samenwerken, in staat zijn om je je een weg te banen in het gigantische informatieaanbod, dat zijn enkele veelgenoemde noodzakelijke competenties.

Om een actieve rol in de maatschappij en in ons Amsterdam te hebben, zijn daarom andere vaardigheden nodig dan twintig jaar terug. Daarnaast moet de basis (taal, rekenen) ook op orde blijven. Als AMOS zetten wij ons in om die vaardigheden bij onze kinderen en bij onszelf te blijven ontwikkelen. Op die manier kunnen wij écht impact maken in de levens van onze leerlingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
135
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Elke basisschool moet haar onderwijs zo inrichten dat de leerlingen in acht schooljaren ten minste 7520 uren onderwijs krijgen. Dit is wettelijk bepaald. In de eerste vier schooljaren zijn dit ten minste 3520 uren en in de laatste vier schooljaren ten minste 3760 uren. Op Atlantis plannen we elk jaar gemiddeld 940 uur onderwijs in.

Basisschool Atlantis hanteert een continurooster. Dat wil zeggen dat alle kinderen op school overblijven. Zij eten hun lunch in de groep met hun leerkracht, daarnaast spelen zij buiten onder toezicht van teamleden en overblijfkrachten.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Een veilig klimaat is een belangrijke voorwaarde voor kinderen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Wij zorgen voor een plezierig klimaat op onze school en in de groepen door:

  • Groepsdoorbroken activiteiten te organiseren. Kinderen uit verschillende groepen werken met elkaar samen tijdens de sportdag, keuzecursussen, maatjeslezen, vieringen. Op onze kleine school kennen kinderen elkaar, dit zorgt voor saamhorigheid, ook tussen de groepen.
  • Inzet van de methode Kwink. Door middel van het gebruik van een methode zorgen we voor structurele aandacht en een doorgaande lijn in sociaal emotioneel leren en omgaan met elkaar.
  • Klassenvergaderingen en leerlingenraad. Kinderen hebben een rol in de organisatie van de school. Welke aspecten zien zij die nog verbeterd kunnen worden? Daar gaan we samen mee aan de slag. Sociale veiligheid is een vast punt op de agenda van de leerlingenraad.
  • Ondersteuning van de leerkrachten door OOK onderwijs. Deze organisatie traint en coacht leerkrachten in het vormen van een fijn groepsklimaat. Ook voor leerkrachten willen we een fijn en veilig klimaat creëren waarin zij gesteund worden als dat nodig is.

Schoolverzekering

Onze school heeft een verzekeringspakket afgesloten. Dit pakket bestaat uit een ongevallenverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Op grond van de ongevallenverzekering zijn alle betrokkenen bij schoolactiviteiten (leerlingen, personeel en vrijwilligers) verzekerd. Leidt een ongeval tot blijvende invaliditeit? Dan geeft de AMOS-ongevallenverzekering recht op een (beperkte) uitkering. Als de verzekering van de betrokkenen zelf geen dekking biedt (bijvoorbeeld door eigen risico), zijn ook de geneeskundige en tandheelkundige kosten gedeeltelijk meeverzekerd.  

De aansprakelijkheidsverzekering biedt zowel de school zelf als de mensen die voor de school actief zijn (zoals bestuursleden, personeel en vrijwilligers) dekking tegen schadeclaims door nalatigheid of een fout van de school.

Terug naar boven