Basisschool De Veste

Prins Bernhardstraat 3 5165 TH Waspik

  • Hierin thema's als; zelfvertrouwen - om kunnen gaan met je eigen gevoelens en die van anderen - opkomen voor jezelf en voor anderen.
  • Zijaanzicht met wilde bloemen aan de zijde van de kinderboerderij.
  • Speelplaats aan de zijde van de kleuterlokalen.
  • Het thema 'camping' bij de kleutergroepen.
  • Wij gaan uit van 5 klimaten waarin we onze kwaliteit borgen. We hebben heldere ambities gesteld.

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

In februari is er een tevredenheidspeiling uitgezet onder de leerlingen van de groepen 6-7-8. Bijna alle leerlingen uit de genoemde groepen hebben deelgenomen, de response was hier 93%. 

Bij de leerlingenpeiling stonden de volgende thema's centraal; - over de groep - over school – veilig voelen op school – gepest worden en vervelende dingen (zelf meemaken) - de lessen op school – rapportcijfer. De gescoorde antwoorden zijn per vraag gerubriceerd. De uitkomsten zitten grotendeels aan de gunstige kant (bij een 5 puntenschaal 3 of hoger en bij een 4 puntenschaal 3 of 4). Bij enkele vragen scoort een enkeling zorgelijk. We vermoeden dat we beeld hebben waar het hier omgaat. We zijn ons bewust dat ieder kind wat bijvoorbeeld gepest wordt er één teveel is. Statistisch gezien (landelijke cijfers) zouden er meer kinderen moeten aangeven dat zij gepest worden. Ondanks dat de uitkomsten bij onze school dit niet laten zien houden we hier wel rekening mee. 

De bevindingen zijn besproken in het team. De uitkomsten zijn besproken in de MR en in de leerlingenraad.  

Tevredenheid
8,3

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Oudertevredenheid

Toelichting van de school

In februari is er een tevredenheidspeiling uitgezet onder de ouders en onder de leerlingen van de groepen 6-7-8. De respons van de ouders was 36%, dit was een stuk lager dan vorig jaar maar op zich voldoende om serieus genomen te worden.

Aandachtspunten uit de peiling: 

  • Vindt u dat uw kind voldoende wordt uitgedaagd om zich maximaal te ontwikkelen? 
  • Hoe tevreden bent u over de informatie die u krijgt over uw kind? 

De bevindingen zijn besproken in het team. Het tweede aandachtspunt is nu al een speerpunt binnen onze schoolontwikkeling. We horen dat nieuwsbrieven en algemene informatie over de klas/school wel voldoende is. Ouders hebben graag nog meer individuele informatie over hun eigen kind. Mede naar aanleiding van de trendanalyses staat ook het eerstgenoemde aandachtspunt centraal.  De uitkomsten zijn besproken in de MR en in de leerlingenraad. 

Tevredenheid
7,3

Terug naar boven