Basisschool de Singel

Singel 5 3112 GH Schiedam

Schoolfoto van Basisschool de Singel

In het kort

Toelichting van de school

De wijde wereld in…
Basisschool De Singel is dé school waar alle kinderen de kans krijgen om heel veel kennis op te doen. Een veilige plek waar elk kind de mogelijkheid krijgt om zich goed te ontwikkelen in een warme, sociale en rijke omgeving. We hebben op De Singel een helder beeld van elke leerling en we weten wat een leerling nodig heeft om de volgende stap in zijn of haar ontwikkeling te zetten. De Singel is voor élke leerling van toegevoegde waarde. Voor leerlingen die langer nodig hebben om zich nieuwe stof eigen te maken, voor leerlingen die een normale ontwikkeling doormaken, maar ook voor leerlingen die sneller door bepaalde leerstof gaan. De aanpakken die worden gehanteerd zijn ‘evidence informed’ of 'evidence based'. In deze veilige omgeving leren kinderen om te groeien naar evenwichtige, zelfstandige personen. De kinderen worden voorbereid op de maatschappij van morgen en we geven ze goede ‘tools’ en bouwstenen mee voor het vervolgonderwijs en hun toekomst.
Als het op ons onderwijs aankomt, hanteren we het motto: Denken, durven, doen.

Zo werken en leren we samen op de Singel als één gemeenschap. We zijn heel helder in hoe we ons gedragen. Het is van belang dat u, als ouder, de taal van Kanjer en Covey die wij spreken ook begrijpt: we verwachten deze houding ook van u! Zo is het voor iedereen helder; zodra je de drempel van de Singel over bent dan zijn dit onze manieren! Dat is van belang in een gemeenschap waar zoveel verschillende mensen bij elkaar komen.

We hechten als school aan maatschappelijke waarden als openheid en respect voor elkaar. We vinden het belangrijk dat iedereen met een sociale, open instelling met elkaar omgaat en met een open blik naar de wereld kijkt. De Singel is een openbare school. Voor ons betekent dit, dat we openstaan voor alle levensovertuigingen, zolang deze ook de andere perspectieven respecteren. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Diversiteit en inclusiviteit
  • Kennis en vaardigheden
  • Denken - Durven - Doen
  • Persoonlijk leiderschap
  • Respect en vertrouwen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op onze school zitten ruim 575 leerlingen, naar verwachting zal dit aantal in de loop van het volgend schooljaar toegenomen zijn tot ongeveer 600 leerlingen. De leerlingen zijn verdeeld over drie schoolgebouwen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
527
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Continurooster
De Singel heeft een continurooster. Dit betekent dat de lunchpauze kort is en dat de kinderen samen met de groepsleerkracht op school eten. Ze nemen zelf een lunchpakket mee. Na het eten kunnen de kinderen nog even spelen, bij goed weer buiten en anders binnen. We gaan ervan uit dat alle kinderen op school blijven om te eten, het is een gezamenlijke activiteit. 

Schooltijden
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gaan de kinderen van 08.30 tot 14.30 uur naar school. Ze hebben ’s morgens een kwartier pauze en tussen de middag een half uur. Op woensdag gaan de kinderen van 8.30 tot 12.15 uur naar school. De schooldeuren gaan om 8.20 uur open, de lessen beginnen om 8.30 uur. Alle groepen hebben dezelfde lesuren, om precies te zijn 25 uur en drie kwartier per week. Per schooljaar is dat gemiddeld 940 uur en gedurende 8 jaar is dat 7520 uur les.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven