IBS Aïsha

Heulberg 1 4708 HL Roosendaal

Schoolfoto van IBS Aïsha

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Leerlingtevredenheid onderzoek is een jaarlijks onderzoek die onder de leerlingen vanaf groep 5 wordt afgenomen. Als school vinden wij het belangrijk om te weten of de leerlingen zich veilig voelen op school. Aan de hand van de uitslagen zal de school interventies inzetten.

2023-2024

De respons van het onderzoek was 90%: 37 van de 41 respondenten heeft de Vragenlijst ingevuld. Het responspercentage is uitstekend; de Vragenlijst werd door heel veel respondenten ingevuld. Daardoor geven de uitslagen een zeer betrouwbaar beeld van de mening van de respondenten. Het onderzoek is dus representatief gezien het aantal respondenten.

Het is positief om te zien dat het merendeel van de leerlingen zich over het algemeen veilig en prettig voelen op school. De ingezette interventies (kortere pauze en minder leerlingen tegelijk op het plein) hebben laten zien dat er zeer weinig incidenten op het plein zijn. De tweede ingezette interventie is dat de zichtbaarheid van de vertrouwenspersoon en het anti-pestprotocol is vergroot. Er zijn heldere afspraken gemaakt over communicatie met ouders omtrent ongewenst gedrag van leerlingen, deze afspraken worden goed nagekomen met in de meeste gevallen een fijne samenwerking met ouders tot gevolg

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven