Basisschool 't Breerke

Ankerstraat 1 6051 GG Maasbracht

Schoolfoto van Basisschool 't Breerke

In het kort

Toelichting van de school

De basisschool…..een deel van het leven van uw kind en onze leerling.

Beste Ouders,

Deze schoolgids is bedoeld voor ouders die nu kinderen op onze school hebben en voor ouders van toekomstige leerlingen. Gaat uw kind voor het eerst naar school, dan is dat een hele stap. Ook voor de ouder/verzorger is het een hele gebeurtenis. U vertrouwt voor een groot deel van de dag uw kind toe aan onze school. Vanaf dat moment delen wij, de leerkrachten, samen met u de verantwoordelijkheid voor uw kind.

Onze kerntaak is onderwijs geven aan kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar met als doel een basis te leggen voor later. Naast het onderwijs geven hebben we ook een pedagogische opdracht. Wij vinden het van het grootste belang dat uw kind zich bij ons prettig voelt en dat er een goed contact is tussen ouders en school. Het is belangrijk voor het opgroeien van een kind, als ouders en school elkaar ondersteunen.

Deze schoolgids geeft u informatie over onze school: onze visie, wat we willen bereiken en hoe we dat allemaal proberen te realiseren.Jaarlijks wordt de schoolgids aangepast, immers het onderwijs is voortdurend in beweging en dus ook onze school. Echter, niet alles staat erin. Voor meer informatie nodigen wij u graag uit voor een bezoek en kunt u vinden op de website van Wijzers in Onderwijs en onze schoolwebsite.

Door een kijkje in onze school te nemen kunt u zelf de sfeer proeven. Neem gerust telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken. U bent van harte welkom.

Voor het wettelijk deel van de schoolgids kunt u hier klikken  wettelijk deel.

Deze gids is samengesteld in overleg met het team en heeft de instemming van de medezeggenschapsraad. Mocht u zaken missen of hebt u suggesties voor verbetering van deze gids, aarzel dan niet om contact op te nemen met de directie of de groepsleerkracht.We wensen u veel plezier met het lezen van de schoolgids.

Team basisschool `t Breerke

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • vertrouwen
  • betekenisvol & passend
  • plezier
  • kwaliteit
  • samen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
174
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Gruitdagen

Op dinsdag en donderdag zijn de gruitdagen. Deze dagen vragen wij uw kind fruit, groente of een gezonde boterham mee naar school te geven, voor de pauzehap. We eten dan samen om 10.05 uur in de klas groente en fruit, voordat de kinderen buiten gaan spelen. Dit om de gezonde pauzehap te stimuleren. 

Voor alle dagen geldt:

Snoepjes en frisdrank mogen niet mee naar school. Mochten wij zien dat uw kind toch snoep of frisdrank bij zich heeft, verzoeken wij dit terug in de tas te doen en thuis op te eten. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

0

Terug naar boven