De Nieuwe Draai

Oosterweg 49 1706 BT Heerhugowaard

Op De Nieuwe Draai ontwikkel je jezelf, in relatie met de ander en de wereld om je heen.

In het kort

Toelichting van de school

Hallo lezer,

Dit is de Nieuwe Draai-gids, versie mei 2023. In deze gids leest je alles over integraal kindcentrum De Nieuwe Draai dat is geopend op 3 augustus 2020.

De Nieuwe Draai biedt kinderopvang en basisonderwijs aan. Vanuit de visie dat kinderen zich 24/7 ontwikkelen zijn opvang en onderwijs bij ons samengesmolten. Kinderen komen bij ons om naar hartenlust te spelen, te leren en te ontwikkelen. Door het samensmelten van opvang en onderwijs ervaren de kinderen geen knip in de dag en wordt hun spel en ontwikkeling niet onderbroken. Er ontstaat er nog meer ruimte voor kinderen om eigen keuzes te maken op basis van interesses en behoeftes.  

Hoe doen we dat? We kennen de kinderen en hun familie heel goed. Elk kind heeft een persoonlijk ontwikkelplan en wordt begeleid door zijn mentor. Kinderen leren goede lezers en rekenaars te worden. En een kind is meer dan dat. Er is veel aandacht voor brede ontwikkeling. Zo werken kinderen aan doelen op het gebied van kunst, sport, muziek, persoonsvorming enzovoorts. We sluiten zo goed mogelijk aan op de behoefte van het kind en zijn familie. Zo kan gekozen worden uit diverse start- en eindtijden van de dag en kan een aantal vakanties en vrije dagen flexibel opgenomen worden.  We werken vanuit het pedagogisch beleidsplan van onze overkoepelende organisatie Blosse. In deze gids beschrijven wij hoe dat er op De Nieuwe Draai uitziet. De Nieuwe Draai is meer dan een gewoon kindcentrum. We zijn onderdeel van gemeenschap in nieuwbouwwijk De Draai in Heerhugowaard. We werken samen met en in de wijk. Kinderen leren bij ons niet alleen ‘voor’ het echte leven, maar vooral ‘in’ het echte leven.  

Door middel van de informatie in deze gids geven we u graag een kijkje op De Nieuwe Draai. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten! Team De Nieuwe Draai            

Samen zijn we ‘De Nieuwe Draai’. Deze gids is voor iedereen die betrokken is bij of nieuwsgierig is naar De Nieuwe Draai. Als we ‘familie’ schrijven, dan bedoelen we iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van een kind. Als we ‘hij’ schrijven, kan ook ‘zij’ gelezen worden.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • thuis en samenleving
  • motivatie
  • ontwikkeling en diepgaand leren
  • communicatie
  • ontdekken en leefwereld

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
160
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven