Lubertischool

Brink 29 1796 AH De Koog

Schoolfoto van Lubertischool

Het team

Toelichting van de school

De leerkrachten van groep 1/2/3 zijn Rosa Drost en Chloé Zuidewind

De leerkracht van groep 4/5/6 is Nicoline Siera en Miriam Bakker

De leerkrachten van groep 7/8 zijn Jeroen Kalk en Miriam Bakker

Martina Barhorst is onze leraarondersteuner. 

Inge Lekkerkerker is onze schoolleider. 

Chloé Zuidewind is onze intern begeleider.

Mariken Stoverinck verzorgt de muzieklessen bij ons op school.

Daan-Peter de Weerd en Jacob Mechielsen verzorgen gymlessen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij verlof van een leerkracht probeert de schoolleider een vervanger in te zetten vanuit de invalpool. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt, lukt dit helaas niet altijd. Indien er geen beschikbaarheid is vanuit de invalpool, dan wordt de duo collega gevraagd in te vallen.

Omdat we met drie-combinatiegroepen werken, hebben we besloten kinderen bij ziekte niet te verdelen onder de andere groepen. Het kan dus voorkomen dat de kinderen naar huis worden gestuurd. Ouders/verzorgers worden hier zo snel mogelijk van op de hoogte gebracht via een bericht in Kwieb (ons communicatiemiddel) of telefonisch. Wanneer een groep naar huis wordt gestuurd, wordt het bestuur door de schoolleider op de hoogte gesteld. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Lubertischool besteedt veel tijd en energie aan het begeleiden van kinderen met een specifieke ondersteuningsvraag. Ouders/verzorgers worden hier proactief bij betrokken. In samenspraak met hen wordt een ondersteuningsarrangement opgesteld.

Met ingang van augustus 2014 is de wet Passend onderwijs in gegaan. Voor ieder kind een passende plek binnen het onderwijs. Hoewel het team van de Lubertischool veel wil en kan, stellen wij ook grenzen aan de zorg. De Lubertischool blijft namelijk een reguliere basisschool die tegen grenzen van ondersteuning kan aanlopen. Deze grenzen hebben we, samen met de andere scholen van onze stichting, verwoord in het protocol “aanmelden en toelaten van zorgleerlingen”.

Binnen de kaders van dit protocol onderzoeken we of wij in staat zijn uw kind de ondersteuning te bieden die het nodig heeft. Daarnaast heeft de school een School Ondersteuningsprofiel (SOP). Deze is te lezen op de website of op school in te zien.

De Lubertischool valt onder het samenwerkingsverband (SWV) Kop van Noord-Holland

Postbus 80, 1620 AB Hoorn

Tel. 0223-259380

E-mail info@swvkopvannoordholland.nl 

Website: www.swvkopvannoordholland.nl

De scholen in het samenwerkingsverband zijn geclusterd in scholengroepen. De Lubertischool valt in de Scholengroep Texel (SGT). 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Dit is volop in ontwikkeling op de Lubertischool. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Sinds schooljaar 2019-2020 is de peuterspeelzaal in de school gevestigd. De peuterleidsters en onderbouwleerkrachten hebben geregeld overleg met elkaar. Het doel is om tot een doorgaande pedagogische lijn te komen tussen de peuterspeelzaal en de Lubertischool. De peuters doen soms ook lessen mee bij groep 1/2/3 om alvast een beetje te wennen. Zo leren ze de weg, de klas en de kinderen alvast een beetje kennen voordat ze naar groep 1 gaan. 

Terug naar boven