Openbare Basisschool Panta Rhei

Gedempte Gracht 17 3894 BA Zeewolde

Schoolfoto van Openbare Basisschool Panta Rhei

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte en verlof  proberen we intern oplossingen te vinden, hetzij ambulante leerkrachten inzetten, dan wel een parttimer.

Lukt dit niet, dan verdelen we de groep de eerste dag en sturen we de groep de tweede dag naar huis. Dit is afgelopen schooljaar  helaas een aantal keren gebeurd. Helaas niet te voorkomen in de huidige tijd.

Voor langere periodes van afwezigheid wordt naar een structurele oplossing gezocht.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Het komende schooljaar hebben we 15 groepen. We hebben vier groepen 1/2, één enkele groep 8 en van alle andere groepen  hebben we er twee.

De gemiddelde groepsgrootte is bij de start van het schooljaar 24 leerlingen. Hiermee anticiperen we op het feit dat we een groeischool zijn. Naast 4 jarigen stromen door verhuizingen naar onze nieuwe wijk ook oudere kinderen in.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Ook de kleuters gaan 25 uur per week naar school. In deze onderwijstijd volgen we de kleuters op de volgende gebieden:

Visueel-motorische ontwikkeling; Taal-denkontwikkeling; Auditieve ontwikkeling; Ontwikkeling van de leesvoorwaarden; Ontwikkeling van de leesvoorwaarden; Sociaal- emotionele ontwikkeling.

Dit gaat door middel van spel, ontwikkelingsmateriaal en beweging.

Via ons volgsysteem "Onderbouwd" hebben we alle kleuters in beeld en daarmee de voorwaarden voor een soepele overgang naar groep 3. De ontwikkelingsgebieden zijn evenredig verdeeld over de week en kindgericht.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Ook kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Een belangrijk uitgangspunt van passend onderwijs is om kinderen zoveel mogelijk binnen de (reguliere) school te ondersteunen met passend en kwalitatief goed onderwijs. Indien een kind extra ondersteuning nodig heeft of een specifieke onderwijsbehoefte, zal de leerkracht in eerste instantie vanuit eigen deskundigheid en die van directe collega's proberen tot een oplossing te komen. 

Blijkt de ondersteuningsvraag toch complexer dan wordt de ondersteuningsroute gevolgd van basisondersteuning naar extra ondersteuning. Binnen de ondersteuningsstructuur van de school - eventueel samen met ketenpartners -  wordt het geheel van preventieve en licht curatieve interventies planmatig e op een overeengekomen kwaliteitsniveau uitgevoerd.

Aanbod vanuit de basisondersteuning:

Panta Rhei kan ondersteuning bieden aan leerlingen met: een eigen leerlijn, hoogbegaafdheid, dyslexie, dyscalculie, logopedische problemen, nt2, adhd, add, vve, slechthorend, faalangst/onzekerheid, gebrek aan weerbaarheid, verminderd sociaal-emotioneel welbevinden, motorische problemen, schooluitval, grensoverschrijdend gedrag.


Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We hopen te voldoen aan bovenstaande verwachtingen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Er komen bij ons kinderen van verschillende peuterspeelzalen en kinderopvangorganisaties naar onze school. Er is met alle psz een goed contact en warme overdracht van de 4 jarige. De verschillende kinderopvangorganisaties brengen en halen de kinderen op. Kinderopvang GO zit bij ons in school.

Terug naar boven