De Samensprong

Edammerweg 54-55 1131 DR Volendam

Schoolfoto van De Samensprong

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

De sociale veiligheid van de leerlingen van de groepen 6-7-8 (160 ll) is in kaart gebracht door de afnamen van de enquêtetool van Vensters PO. De enquête is afgenomen door 159 van de 160 leerlingen en geeft dus een representatief beeld van de sociale en fysieke veiligheid van leerlingen bij ons op school. 

Vragen zijn beantwoord op een 1-4 schaal (nooit, soms, vaak, altijd of helemaal niet, niet, erg, heel erg), een 1-5 schaal (helemaal niet leuk, niet zo leuk, gaat wel, leuk, heel leuk of heel erg onveilig, onveilig, niet onveilig, niet veilig, veilig, heel veilig of elke dag, elke week, naar niet elke dag, soms maar niet elke week, bijna nooit, helemaal nooit). Voor elke schaal geldt dat hoe hoger de score, des te positiever de leerlingen zijn over de sociale en fysieke veiligheid op school. 

Bij vragen met een 1-4 schaal scoren we tussen de 3,11 – 3,38 met twee uitzonderingen

2,83 op de vraag – Heb je het gevoel dat mensen op school het fijn vinden dat jij er bent?

Analyse: deze vraag is serieus ingevuld (geen 0 antwoorden), maar blijkt bij navraag in de groepen een lastige vraag te zijn. Hoe weet je of iemand anders het fijn vindt dat je er bent? Dit heeft geresulteerd in groepsgesprekken hoe je aan iemand anders kan laten merken dat je het fijn vindt dat iemand er is. 

2,68 op de vraag – Ben je tevreden over wat je leert op deze school?

Analyse: we zien dat ongeveer 30 kinderen hier een 0 hebben ingevuld. Hierover zal een gesprek plaatsvinden in de groepen. Was dit een grapje? Wisten zij niet wat zij moesten antwoorden of is er meer aan de hand? 

Bij vragen met een 1-5 schaal scoren we tussen de 4,06 – 4,68 met één uitzondering

3,79 op de vraag – Hoe vind je het op school?

Analyse: Deze vraag is serieus beantwoord (geen 0 antwoorden). De score is dus representatief. Eén leerling heeft een 1 gescoord.

Tevredenheid
8,0

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Terug naar boven