Basisschool De Rank

't Wed 14 4132 CC Vianen (Utrecht)

  • De Rank Vianen
  • De Rank Vianen
  • De Rank Vianen
  • De Rank Vianen
  • De Rank Vianen

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Ook leerkrachten worden soms ziek. Wij proberen altijd een vervanger te regelen. Vaak slagen we hier in, maar soms ook niet. Bestuursbeleid is: wanneer geen invalleerkracht gevonden kan worden, dan sturen we de kinderen de eerste dag niet naar huis, maar verdelen we ze over de andere groepen. Daarna laten we aan de ouders weten of de kinderen één of meerdere dagen vrijaf krijgen. We proberen dit zo veel mogelijk te voorkomen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Onze focus ligt op het aanleren van de basisvaardigheden. Bovenstaande tabel dient hierbij als richtlijn. We beoordelen per groep welke specifieke behoeften er zijn, zodat we hierop kunnen inspelen.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij streven ernaar om in de toekomst meer- en hoogbegaafde kinderen een beter en passender onderwijsaanbod te kunnen bieden. Onze ambitie is om een doorlopende leerlijn te ontwikkelen die nauwkeurig is afgestemd op de behoeften van deze leerlingen. Hierbij zal speciale aandacht worden besteed aan het "leren leren", zodat deze kinderen optimaal gebruik kunnen maken van hun potentieel en vaardigheden. Door deze aanpak willen wij ervoor zorgen dat meer- en hoogbegaafde kinderen de uitdaging en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben om zich volledig te kunnen ontwikkelen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven