Basisschool Hubertus

Jagerslaan 55 5042 LJ Tilburg

  • Schoolfoto van Basisschool Hubertus
  • Wij zijn een gecertificeerde Gezonde School en stimuleren dan ook het eten van fruit en drinken van water.
  • Schoolfoto van Basisschool Hubertus
  • Schoolfoto van Basisschool Hubertus
  • Schoolfoto van Basisschool Hubertus

Het team

Toelichting van de school

Er zijn op school rekenspecialisten, een taalexpert, een leesconsulent, een specialist hoog- en meerbegaafdheid en een trainer 'Rots en Water'. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Op basisschool Hubertus werken we met een centrale vervangingspool. Bij ziekte of verlof wordt er een tijdelijke vervanger ingezet indien dit op school niet intern opgevangen kan worden. De school heeft zelf enige ruimte om in eerste instantie eigen leerkrachten bij verlof te vervangen, om zo de continuïteit te versterken.


Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Op basisschool Hubertus gaan alle leerlingen wekelijks 26 uur naar school. De onderwijstijd tabellen geven een globale weergave weer. Wij streven ernaar om leerlingen de onderwijstijd te bieden die zij nodig hebben. Hierdoor richten wij ons zowel op de groep als op individuele leerbehoeften van onze leerlingen.  

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Eten en drinken tijdens de pauze

Basisschool Hubertus is een gecertificeerde 'Gezonde School'. Wij pleiten dan ook voor een gezonde fruithap en een gezonde lunch voor onze leerlingen. In de ochtendpauze eten de leerlingen een stuk fruit of een gezonde koek. Wij stimuleren het drinken van water uit een zelf meegenomen drinkbeker. Het nuttigen van voedingsmiddelen met veel suiker of koolzuurhoudende dranken is niet toegestaan.

Tijdens de lunch brengen kinderen in een broodtrommel brood mee met gezond beleg erop. Om samen verantwoordelijk te zijn voor zo min mogelijk afval, brengen de kinderen bij voorkeur hun eten en drinken mee in herbruikbare bekers en trommels. Schrijf de naam van uw kind hierop. 

Verkeer

Naast het gebruik van de verkeersmethode VVN Verkeerspoort (Veilig Verkeer Nederland), maakt basisschool Hubertus gebruik van het activiteitenaanbod vanuit de gemeente Tilburg. Denk hierbij aan het dode hoek project, fietscontrôle, het verkeersexamen etc. Hierdoor leren de kinderen om veilig deel te nemen aan het verkeer. Verder is er aandacht voor de schoolomgeving en de veiligheid van de wegen naar en rond de school. De verkeerswerkgroep van basisschool Hubertus werkt samen met andere scholen, gemeente Tilburg, politie en VVN om de kinderen verkeersveiligheid bij te brengen en activiteiten te organiseren.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het team van basisschool Hubertus kent veel teamleden met een expertise. Die zetten we in in de dagelijkse praktijk door met elkaar samen te werken in lessen, werken met groepjes of individuele kinderen. Naast leerkrachten zijn er ook onderwijsassistenten en leerkrachtondersteuners. Een aantal van onze leerkrachten is gespecialiseerd reken- of taalexpert of weten veel van lezen en leesmotivatie. Voor de verdere ondersteuning van onze eigen medewerkers werken we samen met Auris Florant (speciaal basisonderwijs). Auris Florant is gespecialiseerd in onder andere leerlingen die extra behoefte hebben aan ondersteuning in het verwerven van de Nederlandse taal. Op deze manier bieden we leerlingen die dat nodig hebben een paar keer per week de mogelijkheid in een kleine groep te werken onder begeleiding van gespecialiseerde leerkracht. De focus ligt volledig op het taal- en woordenschatonderwijs.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Samen met partners werken we aan verdere versterking van ons ondersteuningsaanbod op gebied van leren en ontwikkelen.
Naast versterking van ons onderwijs in school werken we ook intensief samen met partners in de wijk. Hierdoor liggen de lijntjes kort en kunnen we extra en passende ondersteuning bieden voor alle leerlingen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Een kansrijke start als hoogste doel!

Per 1 januari 2023 is Xpect Primair gefuseerd met een deel van de Kinderopvanggroep te Tilburg. Door deze fusie kan onze stichting zich verder ontwikkelen tot een organisatie voor kindontwikkeling, met een aanbod van zowel kinderopvang als primair onderwijs. Stichting Xpect Primair biedt daardoor niet alleen goed basisonderwijs, maar is hierdoor ook in staat om goede kinderopvang te bieden, waarbij onderwijs en opvang zo optimaal mogelijk op elkaar wordt afgestemd.

Ontwikkeling start al voor en direct na de geboorte, daar hebben we als school weinig tot geen invloed op. Wij gunnen vanaf de geboorte kinderen een goede start met oog voor gelijke kansen. Daarom werken we binnen de Community school, samen met partners, aan een breder leer- en ontwikkelperspectief in onze omgeving.

We zijn in ontwikkeling voor een doorlopende lijn voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Op dit moment heeft onze school extra aanbod voor het jonge kind: Dit is terug te zien in Meet&Play voor ouder en kind (van 0 tot 4 jaar), de peuteropvang (vanaf 2 jaar). Verder werken we komende jaren aan extra ondersteuning voor kinderen van 10 tot 14 jaar.  

Door ons afgestemd aanbod staan vooral de onderwijsbehoeften van de kinderen centraal. We gebruiken onze observatiegegevens om tot een doelgericht onderwijsaanbod te komen. Vroegtijdig signaleren van risico’s bepalen welke interventies van belang zijn om het jonge kind te ondersteunen.

Meet&Play is een wekelijks terugkerende leer-, speel-, ontdek- en ontmoetingsplek voor ouders/verzorgers én kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, waarbij laagdrempelig contact centraal staat. Ouders/verzorgers uit de wijk kunnen elkaar hier ontmoeten, elkaar versterken in hun netwerk, ervaringen uitwisselen en/of pedagogische tips van professionals ontvangen. Het doel hiervan is het emanciperen van ouders/verzorgers op weg naar krachtig ouderschap. In een ontspannen sfeer wordt er bijvoorbeeld: in kring gezeten, een prentenboek voorgelezen, liedjes gezongen en fruit gegeten. Het heeft als voordeel dat kinderen en ouders bekend worden met de peuteropvang en school om de start of overstap te vergemakkelijken. Tegelijkertijd ontmoeten ouders/verzorgers als verschillende professionals, zodat deze bekend zijn bij aanvang van de peuteropvang en/of school.

Peuteropvang Hubertus – Xpect Kinderopvang
Veiligheid en spelend ontdekken staan centraal binnen de kinderopvang. Er is ruimte voor het eigen proces van een kind. Wij helpen kinderen om zich thuis te laten voelen op een andere plek dan thuis, zonder dat papa of mama in de directe nabijheid zijn. Dit doen wij door goed samen te werken met ouders, een duidelijk dagritme, een goede speel-leeromgeving en uitnodigende activiteiten aan te bieden. Dit alles wordt aangeboden door liefdevolle, begripvolle en kundige pedagogisch professionals.

Wanneer kinderen eenmaal gewend zijn kunnen zij zich heerlijk ontwikkelen, samen met de andere kinderen van de groep. We zien het belang van een vroege ondersteuning van ouders en hun kinderen. Ouders van jonge kinderen geven in interviews aan dat zij het prettig vinden om regelmatig onder begeleiding bij elkaar te komen om het gesprek over de opvoeding van hun kind te voeren. Daarom zijn we in samenwerking met de gemeente, GGD, kinderopvang en R-Newt alternatieven naast kinderdagopvang aan het ontwikkelen. Denk daarbij aan activiteiten waar ouders en kinderen samen aan deel kunnen nemen, ook buiten de uren van de peuteropvang.

Een vroege ondersteuning werkt preventief om kinderen de opstap naar de basisschool goed te laten maken. Het aanbod is er op gericht ouders inzicht te geven in de ontwikkeling van hun kind en hen suggesties te geven om hun kind ook thuis maximaal te ondersteunen. Daarnaast worden kinderen gestimuleerd om al jong de omgeving te verkennen en talenten te ontwikkelen zowel thuis als op de opvang, waar zij zich veilig voelen.

Terug naar boven