Basisschool Stelaertshoeve

Eilenbergstraat 258 5011 EC Tilburg

Schoolfoto van Basisschool Stelaertshoeve

In het kort

Toelichting van de school

Beste bezoeker,

Wij heten u van harte welkom op de schoolpagina van basisschool Stelaertshoeve Tilburg!

Deze pagina biedt u inzicht in enkele statistieken en feitelijkheden rond basisschool Stelaertshoeve Tilburg. De gegevens zijn afkomstig van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de Inspectie van het Onderwijs (IvhO) en de school zelf. De informatie is beschikbaar om u de gelegenheid te geven, onze school te vergelijken met andere scholen, zodat u een goede schoolkeuze kunt maken voor uw kind(eren).

Meer informatie is beschikbaar op onze website: www.stelaertshoeve.nl.

Voor de ouders/verzorgers van onze leerlingen verzorgen wij onze communicatie via de PARRO-app, deze is te downloaden via de AppStore. Via de leerkracht van uw kind, heeft u een uitnodiging ontvangen of kunt u deze nogmaals aanvragen.

Vriendelijke groet en mogelijk tot ziens,

Team Stelaertshoeve

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Veiligheid
  • Relatie
  • Ontwikkeling

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Basisschool Stelaertshoeve is gevestigd in Tilburg-Noord, in de wijk Heikant, in MFA de Symfonie. We werken samen met nabijgelegen wijk Quirijnstok, binnen het initiatief 'In De Buurt Gebeurd Het' - Heikant/Quirijnstok. Tevens maakt de school onderdeel uit van Stichting Tangent.

Onze leerlingen zijn veelal woonachtig in Tilburg-Noord, maar wij ontvangen ook leerlingen vanuit andere wijken binnen Tilburg en Berkel-Enschot. Momenteel zitten er iets meer dan 400 leerlingen op basisschool Stelaertshoeve, volgens een traditioneel jaarklassensysteem. De leerlingen zijn verdeeld over 20 groepen, welke samenwerken in drie bouwen, namelijk 'het jonge kind' groep 1,2,3, 'het schoolkind' groep 4,5 en 'het oudere kind' groep 6,7,8.

Jaarlijks wordt de leerlingenpopulatie van Stelaertshoeve in beeld gebracht, zodat we als team nog beter af kunnen stemmen op de (onderwijskundige) behoeften van onze leerlingen. Zowel op school als in de wijk worden de activiteiten aangepast aan de behoeften, die bestaan bij onze leerlingen. Zo is er op dit moment buitenschools aanbod van sport & beweegactiviteiten.


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
400
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

We hebben sinds 2019-2020 het scholingstraject als PBS school afgerond. Met deze methode werken we aan een positief schoolklimaat, waarin alle kinderen zich veilig voelen. Daarnaast hebben we een duidelijk beleid m.b.t. de sociale veiligheid. In ons beleidsplan Sociale Veiligheid leest u hoe wij hier aan werken.

Terug naar boven