Rooms Katholieke Basisschool De Vrijhoeve

Heggewikke 23 -25 5161 XS Sprang-Capelle

  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool De Vrijhoeve
  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool De Vrijhoeve
  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool De Vrijhoeve
  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool De Vrijhoeve
  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool De Vrijhoeve

In het kort

Toelichting van de school

Hartelijk welkom op de pagina van R.K. basisschool De Vrijhoeve.

Hier stellen wij onze school aan u voor. We hopen dat de schoolpagina u inzicht geeft in de ontwikkelingen en resultaten op De Vrijhoeve. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie van het Onderwijs en van onszelf. Waar nodig geven wij een toelichting op de cijfers en feiten. We proberen u zo veel mogelijk te vertellen over de laatste ontwikkelingen.

Behalve voor onze huidige ouder(s)/ verzorger(s) is deze pagina ook bedoeld als eerste kennismaking voor nieuwe leerlingen en hun ouder(s)/ verzorger(s), nieuwe personeelsleden, stagiaires en overige belangstellenden. Om een nog beter beeld van onze school te krijgen, kunnen we samen een kennismakingsgesprek inplannen. Studenten of leerkrachten die belangstelling hebben, kunnen een dag meedraaien.

Mocht u meer willen weten dan kunt u kijken op onze website. Wanneer u suggesties heeft ter verbetering of aanvulling, dan wil ik u vragen om contact met ons op te nemen. We staan u graag ter woord. En wanneer u meer wilt weten over onze activiteiten of bijzondere momenten uit de schoolweek dan nodigen wij u uit om een kijkje op onze Facebookpagina te nemen. 

Met vriendelijke groeten, mede namens het hele team en de MR,  

Willem-Jan van Hest,  directeur R.K. basisschool De Vrijhoeve

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • De basis op orde !
  • Vernieuwend
  • Kwaliteit
  • Betrokken
  • Focus

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het leerlingaantal op De Vrijhoeve ligt al een paar jaar rond de 70 leerlingen. 

Afgelopen schooljaar zijn we flink gegroeid. Naast extra instroom zo'n 10%, zijn we in oktober gestart met de opvang van (Oekraïense)  vluchtelingen, waardoor we in de winter de 100 leerlingen zijn gepasseerd. Deze vluchtelingen worden opgevangen in het opvang-hotel te Waalwijk en zitten bij ons in groep Wereldrijk.

Onze school heeft vier kleine combinatiegroepen en één groep Wereldrijk. Door deze kleinschaligheid kunnen wij leerlingen veel individuele aandacht bieden en zijn de lijntjes met de ouders kort.

Het begeleiden van individuele leerlingen en het neerzetten van een gedegen ondersteuningscyclus is erg belangrijk. Hierdoor kunnen we de ontwikkeling van onze leerlingen namelijk goed volgen, leerlingen uitdagen en bijsturen wanneer dit nodig is. Met deze opdracht zijn we daarom doelgericht bezig zodat de basiskwaliteit nog verder verstevigd wordt. 

We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat nieuwe, jonge gezinnen onze school als "hun school" zien. Ook horen we duidelijke hulpvragen en positieve verhalen van onze huidige leerlingen en hun ouders. We ervaren dat gezinnen uit de wijk Landgoed Driessen kennis komen maken. Dit heeft zeker te maken met de uiteindelijke verhuizing van onze school richting Landgoed Driessen. 

Wij starten schooljaar 2023-2024 met 99 leerlingen.



Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
99
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven