SBO Kindcentrum IJsselmonde

Oosterhagen 251 3078 CL Rotterdam

  • Onze leerlingen leren het best wanneer zij het mogen doen, vandaar dat wij onze lessen zo veel mogelijk handelend inrichten.
  • Samenwerken, overleggen, op je beurt wachten zijn vaardigheden die in alle lessen verweven zijn.
  • Wij hebben enorme creatieve talenten op school!
  • Het beste kun je gewoon oefenen met de verkeersregels!

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

In 2024 is de leerlingtevredenheidspeiling afgenomen onder de leerlingen van de groepen 6 t/m 8. De vragenlijsten is ingevuld door 46 leerlingen uit de groepen 7&8, dit wordt gedeeld met inspectie. 

Met de hoge respons is het onderzoek valide voor het meten van de tevredenheid van onze leerlingen. De kinderen geven de school gemiddeld een 8,3 (op een schaal van 1 – 10). De leerlingen geven de school tussen een 8,0 en 9,0 voor de lessen op school. Het handelen van de leerkrachten, hoe ze de leerlingen helpen en de instructie de leerlingen ontvangen geven ze tussen een 8,8 en 9,0.

De sociale en fysieke veiligheid die de leerlingen voelen op school is toegenomen is enorm toegenomen. In alle groepen scoort dit een 8 of hoger. Dit is mede te danken aan de inzet van SPH medewerkers en de komst van de SBO+ groep.


Tevredenheid
8,1

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Oudertevredenheid

Toelichting van de school

De tevredenheidspeiling is digitaal afgenomen. Het percentage ouders dat de peiling heeft ingevuld is 53 %.  Hiermee zijn de uitkomsten van de tevredenheidspeiling valide. Ouders zijn tevreden over de school, de school krijgt als rapportcijfer een 8,4. Schoolklimaat krijgt een 8,4, onderwijsleerproces een 8,3, de informatie en communicatie vanuit school wordt met een 8,7 gescoord. Wij vinden het fijn dat de school de waardering geeft voor het onderwijs dat wij geven en herkennen ons in de cijfers die gegeven zijn. 

Tevredenheid
8,4

Terug naar boven