Palmenhof

Noordweg 442 4333 KL Middelburg

  • Schoolfoto van Palmenhof
  • Schoolfoto van Palmenhof
  • Schoolfoto van Palmenhof
  • Schoolfoto van Palmenhof
  • Schoolfoto van Palmenhof

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De vervanging van personeel wordt bij voorkeur intern opgelost. Mocht dat niet kunnen, dan doen we een beroep op de invalpool van de Stichting Onze Wijs. In het uiterste geval verdelen we de leerlingen over andere groepen, wanneer het om een incidenteel verlof gaat. Is het verlof langdurig, dan wordt er gezocht naar vervanging.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen
  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

We vinden het belangrijk dat kinderen zo passend mogelijk op niveau les krijgen. Daarom stemmen we zoveel als kan af op de behoefte van kinderen. Voor kinderen die meer aankunnen, bieden we iets extra's. Dit kan Franse les zijn, wiskunde, projecttaken en leren-leren. Voor de kinderen die extra hulp nodig hebben vindt afstemming zoveel mogelijk plaats in de klas. Het kan zijn dat de leerstof op niveau wordt aangepast. Leerlingen worden gevolgd op het gebied van kennis en vaardigheden. Daarvoor gebruiken we registratiesystemen van methodes en IEP LVS. Resultaten en bijzonderheden worden volgens de kwaliteitscyclus besproken.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Mogelijkheden:

Bij specifieke onderwijsbehoeften van een leerling wordt met het team gekeken naar de opvangbaarheid op onze school. Er is de mogelijkheid voor ondersteuning vanuit HGPD, een arrangement bij Kind op 1 of externe instanties (kinderen met dyslexie, hoogbegaafdheid, lichte mate van ADHD of ASS).

Soms lukt het niet om een leerling op te vangen. We moeten dan als school samen met ouders in gesprek gaan of onze school passend is voor de leerling.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

0

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven