Samenwerkingsschool Meeroevers

Meeroeverslaan 312 9613 AE Meerstad

  • Schoolfoto van Samenwerkingsschool Meeroevers
  • Schoolfoto van Samenwerkingsschool Meeroevers
  • Schoolfoto van Samenwerkingsschool Meeroevers
  • Schoolfoto van Samenwerkingsschool Meeroevers
  • Schoolfoto van Samenwerkingsschool Meeroevers

In het kort

Toelichting van de school

Voor onze nieuwe leerlingen……  

Welkom bij ons op school! Als je wilt groeien en je kansen wilt pakken zit je bij ons goed. Bij ons krijg je heel veel kansen om te leren en te groeien. Dat geldt voor jou maar ook voor ons als leerkrachten. We willen de verwachtingen die jij van jezelf hebt samen met jou eruit halen. Als leerkrachten beloven wij dat we precies hetzelfde proberen te doen. We willen de beste leraren zijn die jij je maar kunt wensen. Je doelen bereiken is soms lastig, vooral als je even vastzit. Je wordt dan misschien wel boos of verdrietig. Het duurt namelijk best wel een tijdje voordat je goed in iets bent waarin je nu nog niet zo goed bent. Jullie, maar ook wij als leraren, leren door veel nieuwe dingen te proberen en van onze fouten te leren. Elke dag een stapje beter worden. Zo worden we met elkaar slimmer!

We hebben de ambitie om een innovatieve school te zijn die op zoek gaat naar de leerbehoeftes van jou en onze leerkrachten, waarbij we proberen daar zo dicht mogelijk bij aan te sluiten. "Practice what you preach" is een belangrijke waarde. We willen werken aan competenties en talenten van leerlingen en gaan daarnaast ook aan de slag met de competenties en de talenten van de leerkrachten. Wanneer we het hebben over (zelf) reflectie en feedback door en voor kinderen dan doen we dat ook binnen ons team. Op onze school staan leerlingen en leerkrachten centraal! Als innovatieve school hebben we een aantal items van Visible Learning geïntegreerd in ons dagelijks handelen, zowel op leerling-niveau als op leerkrachtniveau: reflectie, feedback en eigenaarschap zijn bekende waarden binnen onze organisatie. Ook de digitale geletterdheid speelt een belangrijke rol. in groep 1 t/m 3 werken we met I pads, vanaf groep 4 heeft ieder kind zijn eigen Chromebook en inhoudelijk werken we samen met Basicly om de digitale geletterdheid verder te ontwikkelen. 

Deze schoolgids wordt je aangeboden door Team, MR en directie van SWS Meeroevers

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Ontmoeten
  • Verbinden
  • Ontwikkelen
  • Reflectie - Feedback
  • Eigenaarschap en Passie

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze kinderen

Onze leerlingen komen voor negentig procent uit Meerstad. Ongeveer tien procent van onze leerlingen komt uit omliggende dorpen en de stad Groningen.

Onze school

Onze school ontwikkelt zich de komende jaren tot een Integraal Kind Centrum waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten, zich aan elkaar kunnen verbinden en zich als mens kunnen ontwikkelen. Naast de basisvaardigheden als lezen, rekenen en taal krijgen onze kinderen belangrijke soft skills en executieve vaardigheden mee als reflectie, feedback, eigenaarschap en leren ze bijvoorbeeld plannen en presenteren.  

Ons verhaal

Onze leerlingen en medewerkers mogen ontdekken wie ze zijn, waar ze voor staan en waar ze naartoe willen. Ze mogen samen het leven leren en samen leren leven. Ze worden uitgedaagd om eigenaarschap te nemen over hun leerproces en hun leven waar vrede, geluk, gezondheid en duurzaamheid centraal staan. Je mag bij ons zijn wie je bent en je ontwikkelen tot je oneindig, mooie potentieel. We geven je vertrouwen en eigenaarschap en gaan samen op zoek naar jouw unieke talenten. Voel je welkom! 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
346
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Alle documenten zijn beschikbaar op de site of bij de schoolleider. 

Terug naar boven