IKC De Arke

Tramdijk 10 8532 BX Lemmer

  • Schoolfoto van IKC De Arke
  • Schoolfoto van IKC De Arke
  • Schoolfoto van IKC De Arke
  • Schoolfoto van IKC De Arke
  • Schoolfoto van IKC De Arke

In het kort

Toelichting van de school

Van harte welkom op de website/informatiegids van IKC De Arke!

Fijn dat u informatie zoekt over onze school. In september 2019 hebben we ons Integraal Kindcentrum De Arke geopend (19-09-2019). Een centrum waar onderwijs en opvang nauw op elkaar aansluiten. Kinderen wordt de ruimte geboden zich breed te ontplooien. We willen een organisatie realiseren waarin de vier O’s (opvoeding, onderwijs, ontspanning en opvang) in een geïntegreerde structuur zijn vormgegeven, zodat er sprake is van maximale ontwikkeling van kinderen (de vijfde O).

IKC De Arke staat voor samen doen. Er is meer dan alleen maar een onderwijstraject via onderbouw naar middenbouw tot bovenbouw. Er is plaats ingeruimd voor de kinderopvang van 0 tot 4 jaar, de peuters en de voor- en naschoolse opvang. Een ruimte voor techniek en mediawijsheid, een gym en motorieklokaal, een STEAMspot voor de onderbouw en eentje voor de bovenbouw, een keuken en een gemeenschappelijke ruimte. Het is een open warme omgeving waar de ontwikkeling en groei van het kind op alle vlakken centraal staat.

Onze identiteit hoef je niet aan het gebouw af te lezen; die zie je terug in onze kinderen, in onszelf en in de opvang en het onderwijs wat we geven! We kijken goed wat een kind nodig heeft, zodat het kan groeien. Geen kind is hetzelfde. Iedereen mag verschillend zijn.

Een proces van ontwikkeling gaat soms snel, een kind kan sprongen maken. Dat vieren we. Soms gaat het proces moeizaam en is veerkracht nodig om toch weer verder te gaan en er op te vertrouwen dat het weer goed komt. IKC De Arke biedt een stevige basis waar kinderen sprongen kunnen maken. Met een vakbekwaam team en met vooruitstrevend onderwijs bereiden we de kinderen voor op hun toekomst.

IKC De Arke, het IKC waar je SPRONGEN maakt!

Deze website/informatiegids is bedoeld om u te informeren over de opvang en het onderwijs op IKC De Arke. IKC staat voor Integraal Kind Centrum. Het geeft aan waar ons IKC voor staat en wat u van ons mag verwachten. Ons IKC kan een start zijn van een nieuwe fase in het leven van uw kind. Deze fase willen we op IKC De Arke met plezier en zo positief mogelijk invullen. Wij vertellen u op de website/informatiegids wat wij binnen ons IKC belangrijk vinden.

IKC De Arke: één visie, één locatie, één doorgaande lijn.

Wilt u eens kijken of IKC De Arke iets voor uw kind(eren) is, kom dan gerust langs! Op de website (http://dearke-meilan.nl) kunt u een schat aan informatie vinden over onze kinder- en peuteropvang en school, hoe we werken en welke activiteiten er zoal gedaan worden. Neem gerust contact met ons op.

Tot ziens!

Sietske de Jong, directeur.

tel.          0514560440
email:      de.arke@cbo-meilan.nl
facebook: https://www.facebook.com/ikcdearke

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • christelijke identiteit
  • boeiend en vooruitstrevend
  • kwaliteit
  • speels en uitdagend
  • ondernemend en zelfbewust

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
376
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven