Openbare Basisschool De Overhaal

Krommeniedijk 13 1562 GH Krommenie

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Overhaal
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Overhaal
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Overhaal
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Overhaal

Het team

Toelichting van de school

Een school krijgt op basis van het leerlingaantal en het opleidingsniveau van de ouders financiering van het Ministerie. In de grafiek "hoeveel fte is er beschikbaar voor de instelling" wordt de school afgezet tegen de gemiddelde schoolgrootte. Bij minder leerlingen zijn er dus minder middelen beschikbaar en dus ook minder personeel. Omgekeerd uiteraard ook, bij meer leerlingen zijn er meer medewerkers op de school.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

volgens de richtlijnen van Zaan Primair

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Thematisch worden alle (tussen)doelen van rekenen en taal met de betreffende leerdoelen vormgegeven in de groepen 1 en 2.

Ontwikkelingsgericht onderwijs en de methodiek van Kleuterplein zijn leidraad

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Overhaal biedt een goede basis voor wat betreft differentiatie, instructiemodel en klassenmanagement. De school heeft een aanpak voor leerlingen met leer- en ontwikkelingshulpvragen zoals leerachterstand, leesproblemen, dyslexie en hoogbegaafde leerlingen. De school geeft aan dat zij zich wil blijven ontwikkelen. De Overhaal heeft een aanpak ontwikkeld voor kinderen met werkhoudings-problematiek. Tevens kan de school tegemoet komen aan de ondersteuningsbehoeften van kinderen met sociaal –emotionele hulpvragen waaronder o.a. angst, weerbaarheid en gedragshulpvragen. Het afgelopen schooljaar hebben wij in school een Rots en water training aangeboden. Afhankelijk van de hulpvraag die er is, kunnen wij dat weer opstarten. De school heeft ervaring opgedaan in de begeleiding van kinderen met fysiek/medische ondersteuningsbehoefte en in de begeleiding van kinderen in een problematische thuissituatie.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij hebben een nauwe samenwerking met het dienstencentrum, onze schoolondersteuner en de schoolmaatschappelijk werkster.
Vijf keer per jaar komen wij bij elkaar in een ondersteuningsteam, waarbij ook de ouders van leerlingen met een hulpvraag worden uitgenodigd.
De komende jaren blijven wij op deze manier met hen samenwerken.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Op De Overhaal functioneert een goed draaiende tussen schoolse opvang. Deze wordt georganiseerd en uitgevoerd door gediplomeerde, betaalde vrijwilligers.


Terug naar boven