RK Basisschool De Kinderboom

Vecht 15 5172 BS Kaatsheuvel

Schoolfoto van RK Basisschool De Kinderboom

In het kort

Toelichting van de school

KINDERBOOM DAAR KUN JE GROEIEN

Kinderboom stelt zich ten doel om ieders talenten te ontdekken en te ontwikkelen en aan te sluiten bij de onderwijsbehoeften van ieder kind. Op deze manier slagen we er in, zowel leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben om tot leren te komen, als kinderen die zich sneller ontwikkelen, extra uitdaging of een aangepast aanbod nodig hebben, uit te laten stromen op het niveau dat verwacht mag worden. Kinderboom kiest voor differentiatie binnen de school en wil sociaal vaardige en redzame kinderen afleveren die uitstromen naar de VO school die past bij hun capaciteiten.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • KINDERBOOM DAAR KUN JE GROEIEN
  • RESPECT
  • GROEI
  • BETROKKEN
  • SAMEN

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Basisschool Kinderboom staat in de wijk Draaiboom in Kaatsheuvel. De wijk is ongeveer 35 jaar oud en momenteel vestigen zich veel nieuwe gezinnen in de wijk. In de nabijheid van Draaiboom wordt momenteel een nieuwe wijk gebouwd. Het voedingsgebied van Kinderboom is groot. Een aantal leerlingen komt uit andere wijken en omliggende dorpen. Dit leidt tot lichte groei van het leerlingenaantal.

In 2023/2024 is de school volledig gerenoveerd. Hiermee is het gebouw en de inrichting klaar om, ook in de toekomst, goed onderwijs te blijven bieden in een uitnodigende en moderne leeromgeving. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
197
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Kinderboom hecht zeer grote waarde aan een positief schoolklimaat. In het schoolveiligheidsplan (jaarprogramma) zijn activiteiten vastgelegd om preventief te werken aan een prettige en veilige school. Indien in een specifieke groep extra inzet nodig is op gedrag, pesten of (sociale) veiligheid dan kan curatief een specifieke training of activiteit ingezet worden.

De school kent een Gouden Regel: 

Ik zorg goed voor mezelf, de ander en mijn omgeving

Deze regel geeft weer wat voor school we willen zijn. De regel is door de leerlingen gevisualiseerd en hangt zichtbaar in alle klassen en gangen. In alle groepen wordt invulling gegeven aan deze regel. Wat betekenen deze woorden? Wat zie ik als ik door de school loop? Wat voor gedrag laat je zien? Al het gedrag is te vangen in deze regel. Binnen de eigen klas worden samen afspraken gemaakt. Leerlingen stellen deze in overleg met elkaar vast. De school is een oefenplaats voor de samenleving. Daar kun je binnen de veiligheid van de school en zo nodig met hulp van een volwassene oefenen, reflecteren op je gedrag en leren van je fouten.  

Terug naar boven