De Krullevaar christelijke Jenaplanschool en Kwadraatonderwijs

Koekoeklaan 1 7905 GT Hoogeveen

Schoolfoto van De Krullevaar christelijke Jenaplanschool en Kwadraatonderwijs

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij afwezigheid van een leerkracht, door ziekte of andere omstandigheden, wordt er gezocht naar inval. Wij zijn als school (en als PricoH) aangesloten bij de VIP-invalpool (VIP= Veelzijdig Inzetbare Poolers). Samen met andere schoolbesturen in de regio Zuidwest Drenthe, Overijssel en Noord-Gelderland zijn wij een samenwerking gestart om de invalproblematiek aan te pakken. Door samen te werken met meerdere schoolbesturen kunnen we zo goed mogelijk voorzien in een professioneel vervangingsteam. Vanaf schooljaar '19-'20 starten we binnen deze samenwerking met eigen wijkpools. Hiermee beogen we de verbinding en samenwerking met onze poolers te versterken, waardoor we continuïteit en kwaliteit willen bieden voor uw zoon/dochter ten tijde van afwezigheid. Onze wijkpoolers zijn nl. bekend met onze scholen. We blijven daarnaast ook gebruik maken van losse invallers via Slim personeelsbemiddeling.

Mocht er echt geen vervanging mogelijk zijn, dan kunnen we er als school voor kiezen om de kinderen te verdelen over andere groepen. Soms zijn we genoodzaakt om een gehele groep vrij te geven. We kijken hierbij altijd naar de frequentie van uitval binnen een groep. Mocht een groep vaker uitval hebben, dan kunnen we ervoor kiezen een andere groep vrij te geven, zodat de onderwijsbehoefte aan het kind gecontinueerd wordt. Hierover zullen we ouders/verzorgers uiteraard zo snel mogelijk berichten via een spoedbericht op het Ouderportal.

Echter, voordat we hiertoe besluiten over te gaan, zijn de volgende mogelijkheden overwogen:

  • zijn er collegae die extra kunnen en willen werken
  • kan een IB-er, directielid, specialist of ambulant personeelslid zijn taken opschorten dan gaat deze voor de groep. Dit zal echter alleen in zeer uitzonderlijke gevallen gebeuren.

We zetten teamleden die op studie zijn niet in, evenals teamleden die uitgeroosterd zijn in verband met werkdruk.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Terug naar boven