BredeSchool De Berensprong

Bronneberg 31 6075 CW Herkenbosch

  • Vanuit de lucht omgeving
  • Foto 2 vanuit de lucht.
  • Onze  grote beer
  • Hoofdingang van de school.
  • De kinderen gaan via de buitengalerij naar hun groep.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Om afwezige collega’s goed op te vangen zullen we de volgende acties ondernemen:

- In eerste instantie zullen we de mogelijkheden om de klas op te vangen gebruiken. Hierbij kan er gebruik gemaakt worden van collega's met ambulante taken of collega's die de mogelijkheid hebben om extra te komen werken.         

- In het geval dat er geen vervanging mogelijk is zullen we een groep verdelen binnen de school. Hoe een dergelijke constructie eruit gaat zien wordt op voorhand bedacht en beschreven, zodat een dergelijk plan klaar ligt.          

- Als laatste oplossing is er de mogelijkheid om een groep thuis te houden. Hoewel we er alles aan zullen doen om een dergelijke situatie te voorkomen kan het zo zijn dat er een moment komt waarop vervanging of het opdelen van een groep niet meer haalbaar is. Als school zullen we minimaal 2 dagen vervanging voor een groep verzorgen. Mochten we daarna over gaan tot het thuishouden van een groep zal dit uiterlijk de dag daarvoor om 14.30 uur gecommuniceerd worden met ouders.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op de Berensprong zijn de groepen 1 t/m 8 ingedeeld volgens het leerstofjaarklassensysteem (11 groepen).

Het leerstofjaarklassensysteem is onze basis, waarbinnen we de leerlingen zo goed mogelijk proberen te begeleiden. Binnen iedere groep werken we met verschillende leerniveaus. Kinderen die het 'extra' moeilijk vinden volgen een individueel begeleidings- leertraject. Indien mogelijk worden grotere jaargroepen regelmatig opgesplitst waardoor kleinere instructiegroepen kunnen worden gevormd. In de onderbouw (leerjaar 1 en 2) wordt gewerkt met combinatiegroepen. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het schoolondersteuningsprofiel betreft een document waarin duidelijk omschreven staat wat de huidige stand van zaken is binnen de heersende zorgstructuur op De Berensprong en welke gewenste stappen er in de nabije toekomst gemaakt zullen worden om ervoor te zorgen dat De Berensprong een brede zorgschool kan worden. Dit alles ten behoeve van het bevorderen van de communicatie met de ouders over de basisondersteuning die de school kan bieden en het betreffende ontwikkelbeleid van de school.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Specialisme hoogbegaafdheid

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In samenwerking met de gemeente Roerdalen en de Kinderopvang hebben wij speciale aandacht voor het jonge kind. In het Locatie plan staat deze samenwerking beschreven. 

Terug naar boven