Basisschool Het Palet

Oude Provincialeweg 17 5527 BM Hapert

Schoolfoto van Basisschool Het Palet

In het kort

Toelichting van de school

De leerlingen, medewerkers, het schoolgebouw en de omgeving: samen vormen ze de school. Daarom is deze school uniek. Hoe de dynamiek en de sfeer op school zijn, dat kan alleen de school je vertellen. Met hún verhaal bij hun eigen cijfers en bij cijfers van bijvoorbeeld DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Kortom, je krijgt een betrouwbaar beeld van de school en van wat de school doet aan goed onderwijs.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Bloei
  • Gelijkwaardigheid
  • Kwaliteit
  • Verbinding
  • Duurzaamheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Naar school
We willen autoverkeer rondom de school, voor de veiligheid van onze kinderen, beperken. We vragen  daarom zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. De kinderen van Unit 1 en 2 parkeren hun fiets in de stalling op de speelplaats aan de zijde van de Oude Provincialeweg. De kinderen van Unit 3 en 4 parkeren hun fiets op het terrein bij het oude gebouw van Het Palet, ingang Bernhardstraat. De nieuwe fietsenstalling voor Unit 3 en 4 is namelijk nog niet gerealiseerd. Door de kinderen worden de volgende ingangen gebruikt: Unit 1 en Unit 3: de ingang op de speelplaats aan de oostzijde. Unit 2, Unit 4 en de Nieuwkomersunit gebruiken de ingang op de speelplaats aan de zuidzijde.

Inloop
Het Palet heeft een inloop voor kinderen. Alle kinderen van Het Palet komen 's morgens vanaf 8.20uur zelfstandig naar binnen. Dit geeft ze vertrouwen en vergroot hun zelfstandigheid. Ouders/verzorgers van jonge kinderen in Unit 1 mogen met het kind meelopen tot aan de deur van de school. Ouders van 4-jarige kinderen die na de zomervakantie of later in het schooljaar nieuw starten, mogen de eerste twee weken mee naar de groep lopen. Om 8.30uur begint het lesprogramma. Tijdens de inloop richt de leerkracht graag alle aandacht op de kinderen. Belangrijke zaken kun je daarom via Social Schools met de leerkracht delen. 

Fruit eten
Alle kinderen eten ’s ochtends fruit. We vragen het fruit mee te geven in een plastic bakje voorzien van een naam. Groter fruit kun je kinderen in Unit 1 (en 2) het beste in stukjes meegeven. De kinderen mogen water drinken bij hun fruit. Hiervoor kun je een drinkbeker met goed sluitende draaidop meegeven, voorzien van een naam. 

Gym
Gymrooster
Unit 2: maandag en donderdag
Unit 3: dinsdag en vrijdag
Unit 4: woensdag en vrijdag
Nieuwkomersunit: dinsdag en vrijdag

Gymkleding
Unit 1 Voor het spelen in de sporthal/speelzaal vragen we om je kind gymschoenen mee te geven, het liefst zonder veters en voorzien van een naam. De gymschoenen blijven op school. Gymkleding is voor de kleuters niet nodig. Unit 2, 3, 4 en Nieuwkomersunit Kinderen uit deze units nemen een gymbroek, shirt en gymschoenen mee op de dag dat ze gym hebben. Zorg ervoor dat de gymschoenen (met witte zolen) niet overdag gebruikt worden tijdens het spelen. Graag de gymschoenen en kleding voorzien van een naam.

Materialen van school en thuis
De kinderen werken op school met materialen van school. Er worden geen spullen van thuis gebruikt.

Verjaardagen
Wij maken van de verjaardag van je kind een feestelijke dag. We doen dit in alle units zonder traktatie van thuis. In Unit 1 zijn ouders welkom bij de verjaardag van het kind. De dag en het tijdstip van de verjaardag stem je af met de leerkracht. In Unit 2, 3 en 4 wordt de verjaardag later op de ochtend gevierd zonder ouders. Kinderen nemen geen traktaties van thuis mee bij het vieren van de verjaardag. Als een leerkracht jarig is, wordt dit op school gevierd. Als kinderen iets willen geven, vinden wij het erg leuk als ze zelf iets maken. Wij stellen het niet op prijs als er aparte geldinzamelingen worden gehouden. Vriendelijk verzoek om uitnodigingen voor kinderfeestjes gezellig met je kind na schooltijd te bezorgen en deze niet in de klas of op het schoolplein uit te delen. Kinderen die niet gevraagd worden, kunnen dat als heel vervelend ervaren. Misschien dat je door enige sturing kunt zorgen dat kinderen die niet zo snel gevraagd worden ook eens aan de beurt komen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
482
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven