Protestants Christelijke Basisschool Willem Alexander

Verlengde Vaart NZ 37 7887 EE Erica

Schoolfoto van Protestants Christelijke Basisschool Willem Alexander

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij proberen dit intern op te vangen. Als dit niet het geval is gaan we kijken of er mogelijkheden zijn binnen Viviani en anders wordt een uitzendbureau benaderd. Bij ziekte kan het voorkomen dat er geen vervanging mogelijk is en dat kinderen een dag niet naar school kunnen gaan. 

Bij verlof worden dezelfde stappen gezet en proberen we zoveel mogelijk continuïteit te bieden. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij werken volgens de kenmerken van de Kansrijke Combinatie Groepen; leerstof verbinden en leerlingen samenvoegen waar dat kan. Wij gaan daarbij uit van de stimulerende en belemmerende factoren en de (specifieke) onderwijsbehoeften van de individuele leerlingen. De voordelen van de combinatiegroepen worden daarbij optimaal gebruikt

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Ieder kind met of zonder ondersteuningsbehoefte, is in principe welkom op onze school. Onze school stelt zich als taak voor ieder kind zoveel mogelijk adequaat onderwijs te realiseren. Daaronder wordt verstaan een voor het kind passend onderwijsaanbod, zowel in pedagogisch (opvoedkundig) als didactisch (onderwijskundig) opzicht, dus zoveel mogelijk afgestemd op wat het kind nodig heeft. 

In de groepen wordt specifieke ondersteuning gegeven aan leerlingen die meer instructie en/of andere onderwijsbehoeften nodig hebben.

Daarnaast is er een levelwerkgroep van kinderen die meer uitdaging nodig hebben om zo te voldoen aan hun onderwijsbehoeften.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven