basisschool Schateiland

Esmarkelaan 207 7534 JZ Enschede

  • Schoolfoto van basisschool Schateiland
  • Schoolfoto van basisschool Schateiland
  • Schoolfoto van basisschool Schateiland
  • Schoolfoto van basisschool Schateiland
  • Schoolfoto van basisschool Schateiland

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

In de jaarplanning worden eigen leerkrachten ingezet als een leerkracht verlof heeft omdat hij of zij teveel lesgebonden uren maakt.

Heeft een leerkracht bijzonder verlof of is er sprake van ziekte dan wordt er een beroep gedaan op de invalpoule. In eerste instantie uit de vaste invalpoule. Deze leerkrachten die daarin werken zijn over het algemeen bekend met onze school. Lukt het niet om iemand uit de vaste invalpoule te krijgen dan wordt er een beroep gedaan op de invalpoule van ons administratiekantoor.

Mocht er geen vervanging te krijgen zijn dan wordt er volgens ons protocol gehandeld door bijv. een groep te verdelen over andere groepen.

In uiterste gevallen krijgt een groep vrijaf. Dat zal altijd een oudere groep zijn en pas de volgende dag. Hierover worden ouders uiteraard geïnformeerd.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Naast de vakleerkracht bewegingsonderwijs hebben veel leerkrachten na hun lerarenopleiding nog een specialistische opleiding (HBO+ of Master) gevolgd. Zo hebben we op basisschool Schateiland een rekenspecialist, taalspecialist, gedragsspecialist, specialist digitale didaktiek en ICT, specialist wetenschap en technologie en specialist het jonge kind.

Voor muziek worden we ondersteund door jonge professionele musici mogelijk gemaakt van uit de subsidie Muziekimpuls. Drie jaar lang verzorgen zij diverse workshops voor de groepen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Terug naar boven