o.b.s. 't Tweespan

Dorsvloer 1 9205 BN Drachten

Schoolfoto van o.b.s. 't Tweespan

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Tijdens het bespreken van de vragenlijst heeft de directeur de leerlingen bevraagd over het pleingedrag van de meester tijdens het buitenspel. In de vragenlijst scoren de leerlingen dit ROOD. Tijdens het bespreken was de uitleg van de leerlingen; natuurlijk helpt meester ons niet, dat kunnen we zelf.

Het pleingedrag en het gedrag in de vrije ruimte is iets wat we als team wel steeds blijven monitoren. Hierbij laten we leerlingen ontdekken hoe het voelt om elkaar even niet mee te laten spelen. Of... laten we kinderen even met elkaar iets uit "vechten".

De school is in onze visie een oefenplaats. De school is een veilige plek waarin kinderen leren van elkaar.  Waarin kinderen leren dat we overschrijdend gedrag niet toestaan en afwijzen. We zijn tegen pesten en willen niet dat er gepest wordt in school. We zullen pestgedrag altijd bespreken en aanpakken. Ouders zijn hierbij onze partner. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

De ouders van 't Tweespan zijn tevreden over de veiligheid van de school. We vinden het als school jammer dat weinig ouders de vragenlijst hebben ingevuld. De geringe respons zorgt ervoor dat we meer moeite hebben gedaan om een beter beeld te krijgen van de mening van de ouders.

Zeer regelmatig bevragen we ouders over hun veiligheidsgevoel op school. De leerkrachten stellen deze vraag ook regelmatig aan de ouders van hun eigen groep. De ouders zijn positief over het klimaat en voelen zich veilig. 

Hierin zien we een trend die positief is en blijven we de ouders bevragen. We zijn blij met de kritische vragen van ouders. Dit houdt ons scherp en zorgt voor een dialoog.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven