Katholieke Basisschool Sint Vitus

Sint Vitusstraat 2 1404 HS Bussum

  • Als ta(a)lrijke school vinden we lezen heel belangrijk. Daarom is onze bieb in 2022 volledig vernieuwd.
  • Lekker “liggend” lezen kan ook in onze mooie bibliotheek!
  • Verjaardagsviering van Marjon, onze directeur.
  • Groep 3 maakt jaarlijks n.a.v. het prentenboek een eigen muizenhuis!
  • I.v.m. het pensioenfeestje van een collega maakten we een lipdub.

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de site van de Sint Vitusschool: dé katholieke basisschool in Bussum waar iedereen welkom is en waar we geloven in kinderen en waar taal mensen bindt en verbindt. De basisschooltijd vormt een belangrijke periode in  het leven van uw kind. In de loop van de jaren vertrouwt u uw kind zo'n 8000 uren toe aan de zorg van de leerkrachten van onze basisschool. Een basisschool kies je dan ook met zorg. 

Scholen verschillen steeds meer in werkwijzen, sfeer en resultaten. Ze verschillen ook in kwaliteit. Het onderwijs dat we geven biedt kinderen en ouders ta(a)lrijke kansen.

Daarom is het kiezen voor de Sint Vitusschool een goede keuze. We willen dat uw kind veel leert en elke dag met plezier naar school gaat.

Wij werken d.m.v. de kanjerlessen aan een fijne sfeer in de klassen en daarbuiten. De leerkrachten doen er alles aan om uit uw kind te halen wat er in zit. Als school willen we graag onderstrepen hoe belangrijk de samenwerking tussen u en ons is. Alleen SAMEN kunnen we uw kind zo optimaal mogelijk begeleiden.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Voor ta(a)lrijke groeikansen
  • Goed gedegen onderwijs
  • Taal en rekenen centraal
  • Kanjer- en judolessen
  • Veel schooleigen tradities

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

We zijn een middelgrote school met 2 kleutergroepen. We werken vanaf groep 3 in homogene jaargroepen. Als het leerlingaantal aanleiding geeft, worden er soms combinatiegroepen gemaakt. In 2023-2024 is er een combigroep 7-8. Van een aantal jaargroepen zijn er twee.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
182
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven