Openbare Daltonschool De Bundeling

Lindenlaan 75 6241 BB Bunde

  • De kinderen ontwikkelingen zich tot fearless human beings omringd met vertrouwen van hun leerkracht.
  • Kinderen, op de Bundeling, krijgen de ruimte om eigen keuzes te maken en te onderzoeken op welke manier zij het best leren.
  • Op de Bundeling vinden we het erg belangrijk dat er samengewerkt kan worden wanneer dit nodig is.
  • De leerkrachten van de Bundeling stemmen zoveel mogelijk af op de behoefte van het kind,
  • De bundeling kijkt naar het kind als geheel; mentaal, fysiek als emotioneel vinden we het belangrijk dat kinderen hun volgende stap kunnen zetten.

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij Openbare Daltonschool De Bundeling! 

De Bundeling is een openbare basisschool, de enige openbare basisschool in de gemeente Meerssen. Onze school is voor iedereen toegankelijk, ongeacht de levensbeschouwing. De Bundeling is een relatief kleine school en dat heeft zo zijn voordelen. Iedereen kent elkaar. Dat voelt veilig en vertrouwd. Bovendien is het contact tussen ouders, leerlingen, leerkrachten en directie gemakkelijk gelegd. Een enthousiast team verzorgt een ervarings- en ontwikkelingsgericht lesprogramma voor leerlingen van 4 tot 12 jaar.   In de afgelopen vijftien jaar hebben we als school een manier van werken ontwikkeld die steeds beter aansluit bij onze visie op onderwijs. Omdat we met ‘steeds beter’ niet tevreden zijn en liever onderweg zijn naar ‘goed’ hebben we een match gezocht en gevonden met het daltononderwijs. Waar we onze visie op de vijf vingers van één hand kunnen uitleggen is er een tweede hand uit daltonland bijgekomen: het zijn deze principes die voor ons de puntjes op de bekende ‘i’ zetten.   Inmiddels voelt het als twee handen op één buik en zijn alle teamleden Dalton gecertificeerd. De school heeft van de Nederlandse Dalton Vereniging in 2018 de officiële Daltonlicentie mogen ontvangen.   De Bundeling maakt onderdeel uit van stichting kom Leren, een onderwijsorganisatie met 19 basisscholen (openbaar-, bijzonder- en katholiek primair onderwijs) in Zuid-Limburg zijn aangesloten. Stichting kom Leren wordt gespeld met een kleine ‘k’ omdat we leerlingen van klein tot groot uitnodigen om bij ons te komen Leren met een hoofdletter ‘L’. Stichting kom Leren staat voor kwalitatief goed onderwijs, waarbij we de eigenheid van ieder kind centraal stellen.   Deze schoolgids is bedoeld om ouders/verzorgers te informeren als zij zich aan het oriënteren zijn op een school voor hun kind(eren). Maar ook voor ouders van leerlingen op de Bundeling is deze gids een handig naslagwerk omdat hierin informatie is te vinden over het onderwijs dat wij de leerlingen bieden. Bezoek ook onze website en/of Facebookpagina voor meer informatie. Vanzelfsprekend zijn belangstellende ouders van harte welkom om écht kennis met ons te maken. Kom gerust eens binnenlopen tijdens onze inloopmomenten, na schooltijd of maak een afspraak.  

Het team van ODS de Bundeling heet je kind en jou van harte welkom!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • DALTON is samen leren én leven
  • Ik kan 't, ik groei.
  • Ik mag er zijn.
  • Ik leer door te doen.
  • Wat heb ik nodig?

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op onze Daltonschool hebben wij persoonlijke aandacht voor elk kind. Binnen het Daltononderwijs zijn zelfstandigheid, samenwerken en eigen verantwoordelijkheid belangrijke kernwaarden. Onze school is geschikt voor elk kind dat leert door te doen! Onze aanpak staat garant voor eigentijds onderwijs. 

Wij zijn de eerste Daltonschool in Zuid-Limburg. Onze leerlingen komen vooral uit Bunde, Meerssen en de andere dorpskernen van de gemeente Meerssen. We zien echter een groeiende belangstelling voor onze school vanwege onze specifieke werkwijze en het Daltononderwijs. Daardoor weten ook ouders uit de wijdere omgeving dan Meerssen ons te vinden. Het herkomstgebied van onze leerlingen is Bunde, Meerssen, Ulestraten, Geulle, Valkenburg,  Beek Puth, Sittard, Elsloo en Maastricht.  

De school groeit. Schooljaar 2023-2024 startten we in september met 8 groepen en ongeveer 185 leerlingen. 

Op dit moment worden plannen voor nieuwbouw van de school uitgewerkt. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
185
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven