obs Lyts Libben

Ds H van Eyck van Heslingastrjitte 1 9041 EG Berltsum

  • Schoolfoto van obs Lyts Libben
  • Schoolfoto van obs Lyts Libben
  • Schoolfoto van obs Lyts Libben
  • Schoolfoto van obs Lyts Libben

In het kort

Toelichting van de school

Zoekt u een fijne en gezellige basisschool in Berlikum waar veiligheid, kwaliteit van onderwijs en structuur centraal staan? Waar, naast leren, ook leuke en uitdagende activiteiten dagelijks aan de orde komen en waar we werken met hoofd, handen en hart? Dan bent u op o.b.s. Lyts Libben op de juiste plek!

O.b.s. Lyts Libben is de openbare school in Berlikum waar alle kinderen welkom zijn. In ons kindcentrum bieden wij peuterschool, basisonderwijs en buitenschoolse opvang (BSO) aan en kunnen kinderen van 2 tot en met 12 jaar terecht. We accepteren iedere leerling zoals hij/zij is, los van zijn/haar levensbeschouwing.

Wij zijn gehuisvest in een prachtig gebouw, de Foarútgong, samen met de peuterschool, de Christelijke basisschool en de BSO. Wij gaan uit van de kracht en het talent van ieder kind omdat ieder kind uniek is. Samen met het team, de leerlingen en ouders zorgen we voor een veilige en fijne sfeer op school waarin iedereen zich thuis voelt en iedereen zichzelf kan en mag zijn. In die fijne sfeer bieden wij ons onderwijs aan waarbij we werken aan een effectief onderwijsproces, een veilig schoolklimaat, maximale opbrengsten en hoge kwaliteit van onderwijs. 

Op o.b.s. Lyts Libben staat het kind centraal. We richten ons onderwijs in op het kind, de leerling. We volgen de ontwikkeling van onze leerlingen op de voet en sluiten onze instructies en de inhoud van onze lessen daarop aan. We zijn een moderne school en maken binnen ons onderwijs gebruik van iPads en webbased programma's zoals Snappet, Got it, Rekentaal en Taalzee. We besteden ongeveer 70% van de onderwijstijd aan de basisvakken taal, lezen, rekenen en schrijven. Taal, lezen en de wereld-oriënterende vakken (natuur & techniek, aardrijkskunde en geschiedenis) bieden we geïntegreerd aan in projectvorm. Hier zorgen we ervoor dat onze leerlingen zich bewust worden van hun omgeving en leren om goed voor deze omgeving te zorgen. Talentontwikkeling komt specifiek aan bod in de creatieve, expressieve en bewegingslessen en in z'n algemeenheid tijdens het dagelijkse onderwijs. De vakken Engels en Fries geven we iedere week vanaf groep 1 t/m 8. Met dit aanbod bereiden we onze leerlingen voor op een goede start in het vervolgonderwijs. Gemiddeld stromen ongeveer 50% van onze leerlingen uit naar naar VMBO en 50% naar HAVO/VWO/Gymnasium. Na 3 jaar zitten onze leerlingen veelal op hetzelfde niveau als waarop ze zijn uitgestroomd. Dit maakt dat we kunnen stellen dat we onze leerlingen 8 jaar lang goed in beeld hebben en dat we weten welk niveau van vervolgonderwijs passend is bij het kind in het vervolgonderwijs. 

O.b.s. Lyts Libben is onderdeel van de ELAN Onderwijsgroep. Binnen ELAN is er een aanbod talentonderwijs voor meer- en hoogbegaaafde leerlingen in de vorm van een Plusgroep 5/6 en een Plusgroep 7/8. Ook is er een Innovatorium waar leerlingen de nodige kennis opdoen op het gebied van ICT, 21st Century Skills, programmeren, digitale geletterdheid en het maken van filmpjes en/of een schooljournaal. Op onze school zijn alle leraren ICT-vaardig en bereiden we onze leerlingen voor op een toekomst waarin ICT als middel een belangrijke rol speelt. Met ICT maken we ons onderwijs sterker!

Op o.b.s. Lyts Libben werkt een zeer gedreven, deskundig en enthousiast team. We zijn open en eerlijk, innoverend en modern, betrokken en bekwaam en geven iedere dag met veel passie les aan onze leerlingen, uw kind(eren). We zijn een professioneel team dat goed met elkaar, met ouders en haar omgeving samenwerkt. 


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • VEILIGE LEEROMGEVING
  • Inspelen op talenten
  • Bewust
  • Daadkrachtig
  • Innovatief

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De leerlingen van OBS Lyts Libben zijn uniek. Iedereen is oké en we accepteren iedereen zoals hij/zij is. De leerling staat altijd centraal. We monitoren voortdurend hoe de cognitieve, sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling verloopt. Leerlingen vormen, samen met ouders en school, de pedagogische driehoek voor optimale ontwikkeling. Wij vinden een goed contact tussen ouders en school essentieel. Laten we samen zorg dragen voor het groeien en bloeien van de leerlingen/ kinderen. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
105
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

We starten iedere dag om 8:15 uur met de lessen. De bel gaat om 8:10 uur zodat we rustig naar binnen kunnen gaan en rustig ons plekje in de klas kunnen opzoeken. De schooldag eindigt om 14:15 uur. Behalve op vrijdag, dan zijn we om 12:15 uur vrij. 

Vanuit de BSO en het Beweegteam Waadhoeke worden tijdens het schooljaar diverse naschoolse activiteiten georganiseerd. Middels ons ouderportaal Social Schools brengen we ouders hiervan op de hoogte.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Het schoolklimaat en de veiligheid spelen een belangrijke rol binnen ons onderwijs. Wij zijn ervan overtuigd dat leerlingen optimaal kunnen leren als er een positief schoolklimaat en een veilige leeromgeving is. Iedere dag streven onze leraren ernaar dat ieder kind zich veilig voelt op onze school en dat er in de groepen een goed pedagogisch klimaat is.

In de dagelijkse onderwijspraktijk werken wij met de methode Vreedzaam waarin de omgang met elkaar, waarden en normen centraal staan. Wekelijks krijgen alle groepen les uit de Vreedzame School voor het aanleren van de normen, waarden en sociale vaardigheden. Ouders betrekken we hierbij door de kletskaarten te delen zodat de onderwerpen thuis ook de nodige aandacht kunnen krijgen. De principes Vreedzaam spelen iedere dag een belangrijke rol in ons onderwijsklimaat.

Onze school is een veilige school met een fijn pedagogisch klimaat. In de school is het rustig, gezellig en wordt iedereen gehoord en gezien!

Terug naar boven