RK Basisschool Willibrord

Stampioendreef 9 2661 SR Bergschenhoek

  • Schoolfoto van RK Basisschool Willibrord
  • Schoolfoto van RK Basisschool Willibrord
  • Schoolfoto van RK Basisschool Willibrord
  • Schoolfoto van RK Basisschool Willibrord
  • Schoolfoto van RK Basisschool Willibrord

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging van collega's vindt plaats volgens de volgende stappen:

- Is het voor de duo-collega mogelijk om extra te werken? 

- Is het voor een andere parttime werkende collega mogelijk om extra te werken?

- Is er via het uitzendbureau vervanging beschikbaar?

- Is het voor collega's die ambulant zijn mogelijk om in te vallen? (interne begeleiding of gymleerkracht bijvoorbeeld)

- Is het mogelijk om een groep op te delen over diverse andere groepen?

Indien al deze mogelijkheden geen oplossing bieden, blijft er geen andere keuze over dan de ouders te vragen om de kinderen een dag thuis te houden.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In principe is ieder kind welkom op RKBS Willibrord. Wel is het zo dat er grenzen zijn aan de zorg die we kunnen bieden. Dit staat beschreven in het schoolondersteuningsprofiel.

Voor de kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, is er een aanbod in de groep door de eigen groepsleerkracht. Remedial teacher (1 dag per week) en leerkrachtondersteuner (2 dagen per week) zijn extra handen die hier een rol in spelen. Daarnaast is er een intern begeleiders die met leerkrachten en ouders meedenkt over op te stellen plannen en de wijze van uitvoering.

Het samenwerkingsverband speelt een rol in de begeleiding van kinderen waarvoor meer ondersteuning nodig is dan wij op school kunnen bieden. In de vorm van observeren en meedenken, maar ook in de vorm van het faciliteren van arrangementen waarmee extra middelen beschikbaar komen om extra begeleiding te kunnen realiseren.

Voor de kinderen die extra uitdaging nodig hebben, is er een aanbod vanuit de reguliere methodes. Daarnaast is er Levelwerk: kinderen compacten het reguliere lesprogramma en hebben daardoor tijd voor hun eigen programma met voldoende uitdaging. Daarnaast zijn er plusklassen voor de kinderen die nog meer uitdaging nodig hebben. Een van de collega's is als specialist plusleerlingen belast met de coördinatie van Levelwerk en de plusklas.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Gelet op de huidige populatie van de school, bieden we ondersteuning die goed lijkt aan te sluiten op de behoefte. We houden onze populatie goed in de gaten en wanneer we veranderingen bemerken, spelen we daar op in.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven