Katholieke Daltonschool Sint Walfridus

Bazuinslaan 2 9781 HM Bedum

Veiligheid, vertrouwen en eigenaarschap leidt tot groei en geeft een stevige basis voor de toekomst!

In het kort

Toelichting van de school

St. Walfridu is een basisschool die kwalitatief uitstekend onderwijs biedt op basis van Katholiek- sociaal denken en handelen.
Wij werken vanuit de kernwaarden van Dalton. Wij staan voor een fijne, open sfeer waar onze kinderen zichzelf zijn en hun eigen talenten maximaal leren ontwikkelen en zo optimaal kunnen functioneren in de samenleving.

Wij bieden kinderen een gestructureerde, veilige omgeving waarin zij de vrijheid hebben om zich te ontwikkelen tot zelfstandige persoonlijkheden. Dit doen wij in eerste instantie door de kinderen uitstekend taal- en rekenonderwijs te bieden. Ook leren wij onze kinderen verantwoordelijkheid te nemen, samen te werken, kritisch te denken en wij ontwikkelen hun probleemoplossend vermogen. De kinderen werken vanuit persoonlijke doelen binnen de Dalton-werkwijze met ondersteuning van moderne digitale tools.

Wij willen graag uitleggen wat ouders van de school mogen verwachten wanneer jullie je kind(eren) aan ons toevertrouwt. Wij vinden het partnerschap met ouders daarbij belangrijk. Wij delen immers dezelfde intrinsieke verantwoordelijkheid dat jullie kind 'gewoon een mooi mens wordt' die goed is voorbereid op de samenleving.
Neem gerust contact op voor een rondleiding op onze school.


We kijken uit naar onze samenwerking en wensen uw kind(eren) heel fijne schooljaren op St. Walfridus.

Mede namens het team,

Ciska van Aken,
Directeur

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Samenwerken
  • Vrijheid &Verantwoordelijkheid
  • Effectiviteit
  • Zelfstandigheid
  • Reflectie

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Ons leerlingenaantal schommelt rond de 200 leerlingen.


Aan het begin van het schooljaar meestal iets minder, doordat groep 8 net van school is en aan het einde van het schooljaar iets boven de 200, omdat er dan weer nieuwe leerlingen zijn ingestroomd.















Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
162
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Heeft u vragen of opmerkingen? Loop gerust binnen. Wij staan u graag te woord. Als het niet meteen lukt, maken we op korte termijn een afspraak. 

We zijn uiteraard ook telefonisch (050-3015467) of via de mail (walfridusschool@primenius.nl) te bereiken. 

De directeur van de school is aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag.
De intern begeleider is op dinsdag en woensdag aanwezig. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven