Katholieke Basisschool De Zonnewende

Zonnewende 14 7325 ET Apeldoorn

Schoolfoto van Katholieke Basisschool De Zonnewende

In het kort

Toelichting van de school

De Zonnewende is een katholieke dalton-basisschool met twee locaties in Apeldoorn-Oost: locatie Keerkring (Osseveld) en locatie Ravelijn (Woudhuis). De locaties zijn gehuisvest in twee nieuwe schoolgebouwen, die geheel zijn aangepast aan de eisen die het daltononderwijs stelt.De drie daltonprincipes: vrijheid, zelfstandigheid en samenwerken vormen hierbij het uitgangspunt van De Zonnewende. In een opgedragen taak krijgen kinderen de vrijheid zelf bijvoorbeeld te kiezen in welke volgorde ze werken, welke hulpbronnen ze gebruiken en of ze een taak samen of alleen uitvoeren. Op deze manier leren kinderen zelfstandig verantwoordelijkheid te dragen voor de keuze die ze maken.

De leerkracht helpt kinderen op weg naar zelfstandigheid. Op de Zonnewende is aandacht voor de ontwikkeling van het kind en voor specifieke leermoeilijkheden.Alle kinderen op de Zonnewende krijgen les in het vak Engels. De Engelse taal is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Met name in het hoger onderwijs en in het bedrijfsleven is Engels steeds vaker de voertaal. Om kinderen hierop optimaal voor te bereiden krijgen zij Engels vanaf groep 1.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Daltononderwijs
  • Adaptief onderwijs
  • Engels vanaf groep 1
  • Kanjerschool/Meerbegaafdheid
  • IPC school

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Zonnewende is een school met ongeveer 600 leerlingen, verdeeld over twee locaties. Zowel in het wijkdeel Osseveld als in het wijkdeel Woudhuis heeft de Zonnewende een eigen locatie.


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
526
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

In de bijlagen (te vinden in onze online schoolgids) staan:

  • het schoolveiligheidsplan
  • protocol ongewenst (pest-)gedrag
  • meldcode huiselijk geweld
  • de verzekeringsvoorwaarden voor de leerlingen

Terug naar boven