De Schakel

Alexander Dumaslaan 9 1102 WD Amsterdam

  • Schoolfoto van De Schakel
  • Schoolfoto van De Schakel

Het team

Toelichting van de school

Naast bovenstaande vakdocenten zijn er dit schooljaar ook twee schoolschrijvers aan de Schakel verbonden. Zij zetten in op het stelonderwijs, het verhogen van het leesplezier en het leesonderwijs.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het verlof van personeel wordt intern geregeld.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

het vak vreedzame school is geïmplementeerd in taal.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Bij het vak burgerschapsvorming worden ook levensbeschouwelijke onderwerpen behandeld.

Het vak techniek is geïmplementeerd in wereldoriëntatie.

Het vak taal omvat onder andere spelling, begrijpend lezen en stellen.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Om als leerling tot een school te worden toegelaten, moet een kind de leeftijd van 4 jaar hebben bereikt. De Schakel stelt als voorwaarde dat het kind zindelijk is. Een kind is pas leerplichtig vanaf de eerste dag van de maand na de vijfde verjaardag. Leerlingen moeten de basisschool verlaten in het jaar dat zij de leeftijd van 14 jaar bereiken. Openbare scholen mogen geen leerlingen weigeren. In Zuidoost hebben de scholen onderling een afspraak om tijdens het schooljaar geen leerlingen van elkaar over te nemen. Dit gebeurt alleen in bijzondere gevallen, bijv. bij een verhuizing. Toelating van leerlingen afkomstig van een school voor speciaal onderwijs vindt slechts plaats na dezelfde stappen als bij aanmelding van een leerling met een REC-indicatie (Zie zorgplan). De school heeft een grens voor plaatsing van leerlingen met meervoudige beperkingen. Deze grens is vastgesteld op 3 leerlingen. In elke bouw kan 1 leerling geplaatst worden. De school heeft3 bouwen nl; groep 1-3, groep 4 en 5 en groep 6,7 en 8.  Voorwaarde is ook dat de school genoeg extra gelden ontvangt om de juiste ondersteuning te bieden.

Voor kinderen met extra zorg kunnen extra faciliteiten aangeschaft worden. Te denken valt aan speciaal meubilair, extra computers materiaal voor slechtziende kinderen.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven