Openbare Basisschool Het Palet

Johan Jongkindstraat 26 1318 LW Almere

Schoolfoto van Openbare Basisschool Het Palet

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij proberen verlof van medewerkers zoveel mogelijk intern op te vangen. Dat kan betekenen dat in geval van verlof een onderwijsassistent, de intern begeleider of de directie voor de groep staat. In het geval dat we een groep niet kunnen opvangen zullen wij soms ouders moeten vragen hun kind thuis op te vangen om thuis te werken.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Professioneel personeel

De rol van de onderwijsgevenden op het Palet is duidelijk anders dan op een doorsnee basisschool. Onderwijsgevenden op het Palet zijn vooral coach en begeleider. Zij stimuleren leerlingen door ze uit te dagen telkens het maximale uit zichzelf te halen. Ze letten goed op zaken die extra aandacht nodig hebben, of die minder soepel gaan. Ze helpen moeilijkheden te overwinnen. Interesses en mogelijkheden van leerlingen staan steeds centraal.

Wij verwachten van onze coaches dat zij beschikken over 21e eeuwse vaardigheden. Daarmee kunnen ze de ontwikkeling van onze leerlingen goed begeleiden.

Coaches hebben media en ICT-vaardigheden, een nieuwsgierige en leergierige houding, zijn echte teamspelers én inspirerend voor leerlingen, ouders en collega’s.

We verwachten van onze medewerkers dat ze zich voortdurend ontwikkelen. Daar krijgen ze ook de mogelijkheden voor.

Want wil je een ander laten groeien, dan moet je zelf ook openstaan voor groei en ontwikkeling. Samen leren we elke dag. Zo zorgen we voor vernieuwend, passend én spannend onderwijs!

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de groepen 1/2 wordt gewerkt met de methode Onderbouwd. 

De leerlingen starten 's morgens in hun stamgroep waar de dag begonnen wordt met spel-leerspellen. 

De groepen gaan tussen 10.15-12.15 uur uiteen in vier instructiegroepen voor rekenen, taal, motoriek en spel-leeractiviteiten. 

De vakleerkracht gymnastiek verzorgt ook voor de jongste leerlingen bewegingsonderwijs tussen 10.15-12.15 uur zodat de leerlingen ook in kleine groepen in het speellokaal gymnastiekles aangeboden krijgen. 

In de middagen wordt er op een speelse manier aan de schoolthema's gewerkt. 

De schooldag wordt de dag weer in de stamgroep afgesloten.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De groepen 1 t/m 8 hebben dezelfde schooltijden. Het Palet heeft een continurooster van maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 14:00 uur. 

's Ochtends ligt de nadruk op de basisvakken rekenen, taal incl. technisch, begrijpend en studerend lezen en in de middag is er meer aandacht voor onze thema's.

In de middag zijn er ook verschillende workshops zoals Crea, Media, Muziek, Geschiedenis, Kunst en cultuur, Beeldende vorming, Drama, Dans, Engels, koken etc. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Leerplan en werkwijze

We werken gedurende het jaar in periodes van zes tot zeven weken. Elke periode bespreken we met het kind en de ouders welke vakken en vaardigheden de komende periode worden geleerd.

Op basis van de resultaten van de voorgaande periode ontwikkelen we een persoonlijk leerplan met leerdoelen en een digitaal dag- en weekrooster. (Bordfolio) Zo kan een leerling zich sneller ontwikkelen en zich ook zaken eigen maken die normaliter pas later aan bod komen.

Als een kind gemotiveerd aan het werk is, zal het meer en makkelijker leren.

Heeft een leerling veel hulp nodig, of is het voor een bepaald vakgebied minder gemotiveerd? Dan gaat de coach strakker sturen. We streven steeds naar balans tussen bij het kind passende vrijheid en gebondenheid.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Het Palet is een school voor gepersonaliseerd onderwijs met behulp van ICT. Leerlingen krijgen zoveel mogelijk passend onderwijs aangeboden bij hun onderwijs behoefte, bijvoorbeeld door het aanbieden van workshops in kleine groepen, extra woordenschat en thematisch onderwijs waardoor onderwijs betekenisvoller is voor de leerlingen. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven