IKC de Regenboog

Klipgriend 1 & 3 1356 GA Almere

  • gebouwfoto 1
  • gebouwfoto 2
  • gebouwfoto 3
  • gebouwfoto 4

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

Dat we sinds 2022 gestegen zijn van een gemiddeld rapportcijfer van een 7,9 naar een 8,4 maakt ons trots. Wel vinden we het belangrijk dat élke leerling zijn schoolgang ervaart als fijn en veilig. Wij benoemen hieronder dan ook graag de belangrijkste uitkomsten:

Schoolregels: Het overgrote deel van de leerlingen vindt de regels op school duidelijk. Echter merken wij een verschil tussen de klassenregels welke heel duidelijke zijn voor de leerlingen en de gehele schoolregels. Deze laatste zijn we op dit moment aan het ontwikkelen, zodat we nog meer dezelfde taal gaan spreken.

Veiligheid: Dit schooljaar zijn de volgende drie plekken aangeduid, waaronder het schoolplein, 'rondom’ school en de toiletten, als plekken waar de veiligheid kan worden aangescherpt. Met de schoolregels die hierboven zijn aangestipt en actieve betrokkenheid van ons personeel hopen we dat de leerlingen deze plekken als veiliger gaan ervaren.

Tevredenheid
7,8
Vergelijkbare scholen
8,0

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Oudertevredenheid

In de samenwerking en afstemming met ouders is het belangrijk om te weten of ouders tevreden zijn. Tijdens bijvoorbeeld een ouderavond kan de school een vragenlijst mailen, die ouders direct invullen. De vragen gaan over de communicatie met ouders, maar ook over de sfeer op school en het onderwijsproces. Zo weet de school per onderwerp of het goed gaat of waar het nodig is om zaken te veranderen.

Tevredenheid
8,0
Vergelijkbare scholen
7,8

Terug naar boven