Basisschool De Weier

Vissedijk 35 C 7602 CP Almelo

  • Elke ochtend worden alle leerlingen persoonlijk begroet bij de deur van de klas
  • Samenwerken is belangrijk op De Weier
  • Op De Weier zijn meerdere onderwijsassisenten werkzaam om kinderen, die dit nodig hebben, extra te ondersteunen.
  • Schoolfoto van Basisschool De Weier
  • Schoolfoto van Basisschool De Weier

Het team

Toelichting van de school

Voor de groepen 5 t/m 8 hebben we gekozen voor extra aanbod naast het reguliere programma om leerlingen uitdaging te bieden en ze te leren plannen. De leerlingen krijgen hiervoor Spaans aangeboden, op de maandag en/of de woensdag

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij maken gebruik van de diensten van het Onderwijs Bureau Twente (OBT). 

Bij ziekte of plotselinge afwezigheid van leerkrachten wordt een invalleerkracht geregeld via het OBT. Doorgaans lukt dit goed. Wanneer er echter geen invalleerkrachten beschikbaar zijn dan wordt de groep de eerste dag opgevangen binnen de school. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Bron

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Op De Weier nemen we de laatste jaren een verandering in de leerlingpopulatie waar. Op dit moment heeft 25% van de leerlingen uit de groepen 1 een VVE-indicatie. Deze leerlingen vragen een ander onderwijsaanbod. Om deze leerlingen zo goed mogelijk te kunnen bedienen, zijn wij begonnen met bijscholing van de leerkrachten. Dit betekent dat we nauw samenwerken met de peuterspeelzaal en kinderdagverblijven in de buurt. De gemeente Almelo heeft HBO-plussers aangesteld om de overgang van de peuterspeelzaal/kinderopvang naar de basisschool soepel te laten verlopen. We hebben regelmatig overleg met deze HBO-plusser van onze wijk over het onderwijsaanbod (i.v.m. doorgaande leerlijnen, educatief handelen en de zorg en begeleiding). Van alle VVE-leerlingen vindt er een warme overdracht plaats.   

We zijn bezig met het ontwikkelen van een vierjarenplan met alle partners binnen het Integraal Kind Centrum Noorderkwartier. Hierdoor willen we de overgang van vroegschool naar de basisschool soepel laten verlopen. Deze leerlingen worden gedurende de hele basisschoolperiode gevolgd. Ouders worden geacht deel te nemen aan het programma VVE-thuis. Hierin leren ouders hoe ze hun kind kunnen ondersteunen en stimuleren in hun ontwikkeling.

Terug naar boven