Tijo H. van Eeghenschool

Van Lennepweg 2 2111 HV Aerdenhout

  • Gelegen in een zeer rustige, bosrijke omgeving.
  • De kinderen spelen met veel plezier buiten.
  • Naast via de hoofdingang kunnen de kinderen ook via de rustige ingang bij het schoolplein binnenkomen.
  • Schoolfoto van Tijo H. van Eeghenschool
  • Voor de lessen bewegingsonderwijs wordt gebruik gemaakt van een prachtige gymzaal.

In het kort

Toelichting van de school

De Tijo van Eeghenschool is een basisschool in Aerdenhout (gemeente Bloemendaal). De school ligt tussen de bomen op een lommerrijke plek. Niet zo lang geleden stond de school bekend als ‘het schooltje in het bos’. Inderdaad, een schooltje: met weinig leerlingen in gecombineerde groepen. En ja, in het bos: zelfs zo ver dat bezoekers zo nu en dan de school niet konden vinden. Er hing een sfeer van knusheid om het schooltje in het bos.

De school van toen is wel wat groter geworden. Ruim 200 kinderen zijn er nu, in (vanaf groep 3) enkelvoudige groepen. Wie goed luistert en kijkt, vindt de knusheid nog terug. Misschien door het samenspel van kinderen uit Aerdenhout, Bentveld, Haarlem-West, Heemstede en Zandvoort, ouders en leerkrachten; of misschien door de ligging van het gebouw – omringd door eikenbomen in het oude binnenduin, compleet met de speelplaats onder de eiken, die niet alleen heel groot, maar ook heel zanderig is. Er is zelfs een buitenlokaal tot onze beschikking. Weer of geen weer, er wordt bijna altijd buiten gespeeld. Weer terug in de klas gaan de schoenen uit en de sloffen aan. En zijn we hard aan het werk om op allerlei manieren te leren. Met als doel om Trots en Talentvol de Toekomst tegemoet te treden!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Groei
  • Autonomie
  • Verbinding

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
211
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven