Profiel van de school
Met welk(e) woord(en) omschrijft de school zichzelf?
Ontwikkeling
Veiligheid
Vertrouwen
Uitdagend
Nieuwsgierig
Missie en visie
Onze passie
Wij, het team van betrokken leerkrachten van De Rembrandtschool werken vanuit de liefde voor kinderen. We kijken en luisteren met plezier naar kinderen. We zijn er voor kinderen. We worden er blij van als kinderen groeien. Het allermooiste is als kinderen successen behalen die hun eigen verwachtingen overtreffen.  
Veiligheid en zelfvertrouwen
Iedereen is bij ons welkom. We zien kinderen in hun waarde. We vinden het belangrijk dat kinderen zich thuis voelen op onze school. Dat ze het fijn vinden om naar onze school te gaan. Daarvoor is een gevoel van veiligheid en een duidelijke structuur essentieel. Dit geeft kinderen houvast, zekerheid en zelfvertrouwen. Dat is de basis die wij aan ieder kind geven en waarvoor we als één team staan.  
Ontwikkelen
Vanuit die veiligheid kunnen we belangrijke kennis die ze in hun leven nodig hebben overbrengen. We prikkelen kinderen volop om zich als mens te ontwikkelen. We dagen hen uit met verschillende manieren van leren om hen enthousiast en nieuwsgierig te maken. We willen hen zélf laten ontdekken. Hiervoor geven we kinderen ruimte. We stellen hen volop vragen tijdens spontane gesprekken tussendoor: Wat wil je? Hoe voel je je? Welke kwaliteiten breng je? We zijn één team, we doen het samen.
Worden wie je wilt worden
We zijn flexibel en oplossingsgericht. We hebben een mooie school met veel ruimte, zowel binnen als buiten de school. Met onze gedrevenheid willen we uiteindelijk dat kinderen worden wie ze willen worden. We willen hen klaarstomen als mens voor een waardevolle plek in de maatschappij. Om te zorgen dat we op de koers van onze missie blijven, nemen we ons voor dat;
  • Alle initiatieven moeten bijdragen aan de groei van ieder kind. Het moet ze motiveren, geven wat ze nodig hebben en bijdragen aan een plek waar ieder kind durft te worden wie het wil worden.
Zo helpen we kinderen op onze school om te groeien tot een kleurrijk meesterwerk.