Ouders en school
Wat is de visie op en invulling van ouderbetrokkenheid van de school?
Antwoord van de school
Samenwerking met ouders is de basis om tot een goed onderwijsaanbod te komen voor ieder kind. We werken graag samen met ouders en stemmen graag met ouders af op welke manier we er voor kunnen zorgen dat de leerling zich ontwikkelt.
Activiteiten
Naast het bieden van onderwijs, organiseren we ook allerlei activiteiten waarbij we in veel gevallen afhankelijk zijn van vrijwilligers en ouders die hierbij hun hulp aanbieden. In een veranderende maatschappij blijkt dit in de praktijk steeds lastiger te organiseren te zijn. We zijn dan ook heel tevreden over de betrokkenheid van een grote groep ouders, waarbij de ouderraad en onze klassenouders een belangrijke rol hebben.
Doen we de goede dingen?
Op school worden met enige regelmaat koffieochtenden georganiseerd, waarbij we ouders uitnodigen mee te praten over zowel praktische als onderwijsinhoudelijke actuele onderwerpen. We vinden het belangrijk om in gesprek te zijn en blijven over wat we doen op school. Doen we de goede dingen en doen we de dingen goed, of hoe kan het nog beter?