Agnieten College Zwartsluis

Rondweg 2 8064 PA Zwartsluis

  • Onderzoeksvaardigheden
  • Extra uitleg tijdens de les, of tijdens vakondersteuning. Ook kan je tijdens kwt kiezen om huiswerk op school te maken.
  • In een tussenuur of tijdens de pauze kan je in de aula relaxen, speel op de piano of speel tafelvoetbal.
  • Leren door praktische opdrachten en leren tijdens stages vinden wij belangrijk.

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

De plaatsing heeft plaatsgevonden op basis van bindend advies van de basisschool, zonder vooraf uit te gaan van de Nio of Cito-scores. 
Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Op vmbo-bl, kl en tl stromen leerlingen vooral door en doubleren zelden, afgelopen jaar hebben we sinds Corona voor het eerst weer strakker de overgangsnorm gehanteerd waardoor er iets meer leerlingen dan voorgaande jaren nogmaals hetzelfde leerjaar op hetzelfde niveau doen of zijn afgestroomd naar een lager niveau. 

Het percentage zittenblijvers in de bovenbouw is bij vmbo gebaseerd op leerjaren 3 en 4. Bij havo en vwo is dit bij ons gebaseerd op enkel leerjaar 3, omdat ze vervolgens naar een andere school vertrekken voor leerjaren 4, 5 (en 6). Tevens is het gebaseerd op een kleine groep leerlingen waardoor een kleine verschuiving grote gevolgen heeft.

In 3 havo/vwo kiezen enkele leerlingen voor een andere route wanneer ze het in 3 havo of 3 vwo te moeilijk vonden. Zij kiezen bijvoorbeeld voor het behalen van een 4 vmbo-tl-diploma om vervolgens door te gaan naar havo 4. Daarnaast zijn er enkele leerlingen die er zelf bewust voor kiezen om naar het mbo te gaan, inspectie noteert deze leerlingen dan als 'zittenblijver', omdat ze niet in 4 havo verder gaan. Daardoor is het percentage 'niet blijven zitten' in de bovenbouw havo lager uitgekomen dan gewenst. Ook kiezen leerlingen van 3 vwo niet altijd voor een vervolg in 4 vwo als ze later niet naar de universiteit willen. 


Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Wij zijn erg tevreden met de hoge percentages geslaagden, ook zitten we jaarlijks boven het landelijk gemiddelde. Wij streven elk jaar weer naar de 100%, maar helaas lukt dat niet altijd. Afgelopen 3 jaar waren bijzondere examenjaren door Covid-19. Gelukkig hebben wij onze examenleerlingen bijna allemaal met een diploma van school kunnen laten gaan. 

Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

Wij zijn tevreden met de resultaten die er voor de centrale examens gehaald worden. Zij liggen namelijk meestal boven het landelijk gemiddelde. De verschillen tussen SE en CE zijn niet zo groot, waar deze te groot zijn wordt er door de docenten hard gewerkt om dit verschil te verkleinen.
Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

De inspectie heeft in januari 2023 ons beoordeeld met een 'voldoende' voor onze gang van zaken m.b.t. examens. 

Terug naar boven