Agnieten College Zwartsluis

Rondweg 2 8064 PA Zwartsluis

  • Onderzoeksvaardigheden
  • Extra uitleg tijdens de les, of tijdens vakondersteuning. Ook kan je tijdens kwt kiezen om huiswerk op school te maken.
  • In een tussenuur of tijdens de pauze kan je in de aula relaxen, speel op de piano of speel tafelvoetbal.
  • Leren door praktische opdrachten en leren tijdens stages vinden wij belangrijk.

Profielkeuze

Toelichting van de school

Binnen onze bovenbouw vmbo-bbl en vmbo-kbl bieden wij 'Economie & Ondernemen', 'Zorg & welzijn' en 'Bouw, Wonen en Interieur' aan. Er zijn ook leerlingen die een andere richting op gaan. Zij verlaten ons na het 2e leerjaar en vervolgen hun studie op een andere vmbo-school.

Bij vmbo-gl volgen enkele leerlingen 'Economie & Ondernemen' als examenvak naast 5 theoretische vakken, waardoor je dan direct de gemengde leerweg 'Economie' volgt i.p.v. de theoretische leerweg.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Hierbij het schoolplan van ACZ van 2019-2022 welke met 1 jaar is verlengd, aangezien ook het strategisch beleidsplan 2019-2022 van Landstede met een jaar is verlengd. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw strategisch beleidsplan, daarna zal een nieuw schoolplan geschreven worden.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op het Agnieten College Zwartsluis hebben wij oog voor alle leerlingen, wij zijn een school waarin we gericht op de individu ondersteuning willen bieden waar dit binnen onze mogelijkheden ligt. Wij willen iedere leerling de mogelijkheid bieden zich optimaal te ontwikkelen. Wij begeleiden leerlingen die extra begeleiding nodig hebben zelf, of verwijzen ze naar externe organisaties om de beste zorg te kunnen leveren. Welke opties er in deze ondersteuning zijn en welke lijnen er binnen onze school gehanteerd worden kunt u lezen in ons schoolondersteuningsprofiel (SOP).

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven