Praktijkcollege Zoetermeer

Dr. J.W. Paltelaan 1 2712 RN Zoetermeer

Schoolfoto van Praktijkcollege Zoetermeer

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

De meeste leerlingen van de school komen rechtstreeks van de basisschool met een advies Praktijkonderwijs. Deze leerlingen volgen onderwijs op het niveau van het basisschooladvies. Er zijn ook leerlingen, die vanuit het voortgezet onderwijs instromen op het Praktijkcollege Zoetermeer. Deze leerlingen hebben veelal een basisschooladvies VMBO met leerwegondersteunend onderwijs (LWOO). Het niveau van het VMBO blijkt echter voor hen te hoog gegrepen te zijn. De school heeft ook leerlingen met een basisschooladvies Praktijkonderwijs, waarvan blijkt in het 1e jaar dat opstroom naar het VMBO wenselijk is en instromen in het 1e leerjaar VMBO met LWOO en hun schoolloopbaan succesvol weten af te ronden met een diploma voortgezet onderwijs.
Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Diploma's en certificaten praktijkonderwijs

Toelichting van de school

Onze leerlingen stromen steeds meer uit naar arbeid met in hun portfolio zo veel mogelijk branchegerichte opleidingen met certificaat. Op het gebied van Bakkerij & Horeca, Dienstverlening en Zorg, Handel & Economie en Techniek. Leerlingen, die het aankunnen, hebben ook de mogelijkheid om op onze school een Entree-diploma te behalen (MBO niveau 1). Dit diploma staat gelijk aan een diploma VMBO-BB. Beiden geven toegang tot een Mbo-opleiding niveau 2. De opleidingen van Praktijkcollege Zoetermeer sluiten goed aan bij wat er gevraagd wordt op het MBO, aangezien wij al vroeg starten met stage lopen en veel aandacht besteden aan Nederlands en rekenen.
Zijn er leerlingen die de school verlaten met een diploma en/of certificaat?
Weergave Diploma's en certificaten

Bron

Na het praktijkonderwijs

Toelichting van de school

Op dit moment gaat ongeveer 70% van onze leerlingen naar het MBO.

De overige leerlingen worden opgeleid om de arbeidsmarkt te gaan versterken.

Wat doen de leerlingen na het praktijkonderwijs?
Weergave Uitstroom, na het praktijkonderwijs

Bron

Wat doen de leerlingen die in 2020-2021 de school verlieten, één en twee jaar na het praktijkonderwijs?
Weergave Uitstroom, één en twee jaar na het praktijkonderwijs

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Terug naar boven