Praktijkcollege Zoetermeer

Dr. J.W. Paltelaan 1 2712 RN Zoetermeer

Schoolfoto van Praktijkcollege Zoetermeer

Het schoolplan

Toelichting van de school

In oktober 2021 is de school verhuisd naar het mooi verbouwde en opgeknapte pand aan de Dr. J. W. Paltelaan 1 te Zoetermeer.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Alle scholen voor V(S)O en MBO in Zoetermeer maken deel uit van het Regionaal Samenwerkingsverband. Jaarlijks wordt door het samenwerkingsverband een zorgplan opgesteld, waarin zij beschrijft welke activiteiten worden ondernomen. Deze activiteiten moeten ertoe bijdragen dat de zorgkwaliteit van de individuele scholen en het samenwerkingsverband als geheel wordt verhoogd.

Na vaststelling door het bestuur van ICOZ (voorheen Regsam)  wordt het plan voorgelegd aan het ministerie van OC&W en de Inspectie voor het voortgezet onderwijs.

In een ondersteuningsprofiel worden de aandachtspunten voor twee schooljaren beschreven. Er wordt zoveel als mogelijk is, rekening gehouden met nieuwe ontwikkelingen zoals 'zorgplicht' en 'zorgarrangementen' (samengevat onder de naam 'Passend onderwijs' ).

Ook het Beroepscollege Zoetermeer Praktijk heeft de zorg voor haar leerlingen beschreven. Deze kunt u vinden op de website van de school.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven