Stichtse Vrije School

Socrateslaan 24 3707 GL Zeist

  • Schoolfoto van Stichtse Vrije School
  • Schoolfoto van Stichtse Vrije School
  • Jaarlijks geven alle leerlingen van de hoogste drie leerjaren een koorconcert in TivoliVredenburg.

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

In het derde leerjaar (9e klas in onze internationale telling) hebben de leerlingen nog geen definitieve examenrichting. Pas aan het einde van dit jaar wordt het examentraject bepaald. De vergelijking met andere scholen is daardoor niet goed te maken. Als we het uiteindelijke examenniveau van de leerlingen bij de overgang van het vierde leerjaar naar het vijfde leerjaar (er vinden daarna niet veel wijzigingen meer plaats) vergelijken met de landelijke gegevens (bron: CBS) blijkt dat ruim 30% van onze leerlingen hoger uitkomt dan het basisschooladvies, terwijl dat landelijk (voor scholen met een mavo/havo/vwo-aanbod) ca. 17% lager is. Let wel: in deze vergelijking wordt geen rekening gehouden met mogelijke verschillen in leerlingenpopulaties (sociaal-economische achtergrond etc.).
Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Op de Vrijeschool blijven leerlingen in principe niet zitten. Het onderwijs wordt afgestemd op de ontwikkelingsfase van een leerling en daarom is het niet wenselijk dat een leerling een jaar over doet. In enkele gevallen, bijvoorbeeld vanwege langdurige afwezigheid, doet een leerling een jaar over, maar dit komt nauwelijks voor.
Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

De Stichtse Vrije School heeft een traditie van goede tot zeer goede eindexamenresultaten. Toch is dit resultaat geen doel op zich. Wij begeleiden de leerlingen vooral bij hun ontwikkeling als mens, zodat zij stevig in de samenleving komen te staan en daaraan een positieve bijdrage kunnen leveren.

Door een administratieve fout lijkt het alsof er in het schooljaar 2015-2016 geen enkele leerling van het vmbo-t geslaagd is. Dit is echter niet juist. Het slagingspercentage voor het vmbo-t was 99%.

 
Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

Zoals de grafiek hiernaast toont zijn de examencijfers van de Stichtse Vrije School bovengemiddeld.
Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Waardering Inspectie en andere evaluaties. Meer informatie hierover kunt u terugvinden in ons jaarverslag (hoofdstuk kwaliteit en verantwoording). Zie hiervoor: http://www.svszeist.nl/School/Jaarverslag.aspx

Terug naar boven