Stichtse Vrije School

Socrateslaan 24 3707 GL Zeist

  • Schoolfoto van Stichtse Vrije School
  • Schoolfoto van Stichtse Vrije School
  • Jaarlijks geven alle leerlingen van de hoogste drie leerjaren een koorconcert in TivoliVredenburg.

Profielkeuze

Toelichting van de school

Op de Stichtse Vrije School kunnen leerlingen kiezen voor drie niveaus: vmbo-t, havo en vwo. De keuze voor het passende examentraject wordt pas in het derde leerjaar gemaakt. Leerlingen in het vmbo-t (mavo)traject volgen een intersectoraal programma. Leerlingen van het havo en vwo kiezen vaker dan gemiddeld voor een profiel met kunstvakken. Daarnaast zijn er ook veel leerlingen die een breed profiel kiezen vanwege een brede interesse die mede gevoed wordt door het veelzijdige aanbod gedurende alle leerjaren.

Leerlingen die het havo-traject volgen, doen over het algemeen eerst een mavo-examen in de tiende klas, zodat zij het gehele vrijeschool-curriculum tot en met de 12e klas kunnen volgen. In het overzicht van de aantallen examenkandidaten zijn daardoor extra veel vmbo-t-leerlingen weergegeven. De verdeling mavo-havo-vwo in het vierde leerjaar is gemiddeld 25-45-30 %.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

In het strategisch beleidsplan hebben we beschreven waar we voor staan en waar we voor gaan: “wat is ons vrijeschoolonderwijs, welke kernwaarden hebben we en wat zijn onze doelstellingen? “In het schoolplan werken we de doelstellingen uit, waarbij we voor enkele jaren aangeven op welke speerpunten we aan onze doelstellingen werken.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Stichtse Vrije School wil dat elke leerling met zijn eigen aanleg en geaardheid de mogelijkheid krijgt zich optimaal te ontplooien en zich thuis te voelen. Dit impliceert, dat er naast de reguliere zorg voor alle leerlingen, voor leerlingen met leer-, gedrags –en/of sociaal emotionele problemen extra zorg en begeleiding geboden wordt. In het schoolondersteuningsprofiel kunt u lezen op welke wijze wij onze leerlingen ondersteunen.

Meer informatie over de extra begeleiding van Stichtse Vrije School kunt u vinden op onze website: https://www.svszeist.nl/Onderwijs/Leerlingenzorg/Zorgteam.aspx

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven