Het Saenredam

Elvis Presleystraat 1 1544 LM Zaandijk

 • Schoolfoto van Het Saenredam
 • Schoolfoto van Het Saenredam
 • Schoolfoto van Het Saenredam
 • Schoolfoto van Het Saenredam
 • Schoolfoto van Het Saenredam

In het kort

Toelichting van de school

Het Saenredam is dé mavo/havo-school van de Zaanstreek. Daarbij combineren we oude waarden en nieuwe inzichten. Een voorbeeld van de oude waarden: “Wij halen eruit wat erin zit”. Op het Saenredam haal je het bij jou passende diploma. We hebben een lange traditie van werken met een tweejarige brugperiode, en geven daarbij les op havoniveau. Veel leerlingen biedt dat de kans om op stoom te komen en door te groeien. Leerlingen die in het eerste jaar konden doorstromen naar de havo bleven vaak op school vanwege de geborgenheid en het zich gezien weten. Onze mavoleerlingen zijn altijd met veel succes doorgestroomd naar de havo. Daarin zijn we gedegen, succesvol en betrouwbaar.

We zijn dan ook heel blij dat we nu een eigen havo-opleiding hebben. Als brugklasser krijg je bij ons twee jaar de tijd om uit te zoeken wat het beste vervolg is: mavo of havo. Bovendien kun je nu op het Saenredam ook eerst je mavodiploma halen en vervolgens je havodiploma. Of na je havodiploma goed doorstromen naar een van de collega-scholen voor het vwo. Het zit in onze genen om kinderen kansen te geven, te laten groeien en perspectief te bieden.

In snel tempo en sneller dan ooit in de geschiedenis verandert de wereld om ons heen. Dat vraagt van ons dat wij bij onze leerlingen niet alleen alle benodigde kennis ontwikkelen. Wij willen ook die oefenplaats zijn voor al de vaardigheden die in de toekomst nodig zijn om als volwassene een eigen plek in de samenleving te kunnen verwerven.

Daarom werken we binnen de school met drie clusters. Alle drie bereiden ze voor op een keuzeprofiel in de bovenbouw. Leerlingen volgen in de brugklas alle drie de clusters:

Lifestyle sciences: gericht op het aanleren van onderzoeksvaardigheden bij de vakken biologie/natuurkunde/scheikunde/csi-onderzoek.

Creatieve economie: gericht op duurzame toepassingen van  grondstoffen, hergebruik van grondstoffen, de werking van een circulaire economie en ondernemerschap.

Changemakers: onderzoeken, analyseren, debatteren, standpunten bepalen, je verplaatsen in een ander wordt hier geoefend. Wat is er nodig om verschil te maken in de wereld om ons heen?

Onze extra's: Wij bieden Anglia English, NLT (Natuur Leven en Technologie) op de havo, en in onze bovenbouw van de mavo én havo kun je drama als eindexamen kiezen. Dit is een uniek aanbod in de Zaanstreek. 

Tot slot: we vinden naast het onderwijzen van kennis met name het leren toepassen daarvan in de wereld om ons heen van groot belang. We zijn en blijven een lokale school, maar méér dan ooit met de blik naar buiten en dé mavo/havo-specialist van de Zaanstreek.

Kenmerken van de school

 • Mavo-havo openbare school
 • Leerlingen voelen zich thuis
 • 2-jarige heterogene brugklas
 • Burgerschapsontwikkeling
 • Veel keuzemogelijkheden

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • vmbo-(g)t / havo
 • havo

Bron

Bovenbouw

 • vmbo-(g)t
 • havo

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

We zijn een kleinschalige school, en hebben oog voor elkaar. Leerlingen voelen zich daardoor gekend en gezien.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
749

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven