Het Saenredam

Elvis Presleystraat 1 1544 LM Zaandijk

Schoolfoto van Het Saenredam

In het kort

Toelichting van de school

Het Saenredam is dé mavo/havo school van de Zaanstreek. Daarbij combineren we oude waarden en nieuwe inzichten. Een voorbeeld van de oude waarden: “Wij halen eruit wat erin zit”. Op het Saenredam haal je het bij jou passende diploma. We hebben een lange traditie van werken met een tweejarige brugperiode, we geven daarom les op havo niveau. Veel leerlingen biedt dat de kans om op stoom te komen en door te groeien. Leerlingen die in het eerste jaar konden doorstromen naar de havo bleven vaak op school vanwege de geborgenheid en het zich gezien weten. Onze mavo leerlingen zijn altijd met veel succes doorgestroomd naar de havo. Daarin zijn we gedegen, succesvol en betrouwbaar.

We zijn dan ook heel blij dat we nu starten met een eigen havo opleiding. Dit is goed voor de brugklassers want je krijgt twee jaar de tijd om uit te zoeken wat het beste vervolg is: mavo of havo. Bovendien kun je nu op het Saenredam ook eerst je mavo diploma halen en vervolgens je havo diploma. Of na je havo diploma goed doorstromen naar een van de collega-scholen voor het vwo. Het zit in onze genen om kinderen kansen te geven, te laten groeien en perspectief te bieden. Dit nemen we mee in onze nieuwe school.

In snel tempo en sneller dan ooit in de geschiedenis verandert de wereld om ons heen. Dat vraagt van ons dat wij bij onze leerlingen niet alleen alle benodigde kennis ontwikkelen. Wij willen ook die oefenplaats zijn voor al de vaardigheden die in de toekomst nodig zijn om als volwassene een eigen plek in de samenleving te kunnen verwerven.

Daarom werken we met de leerlingen in een keuzemenu. Er zijn drie keuzes of stromen. Alle drie bereiden ze voor op een keuzeprofiel in de bovenbouw. Leerlingen volgen in de brugklas alle drie de stromen:

Lifestyle sciences: gericht op het aanleren van onderzoeksvaardigheden bij de vakken biologie/natuurkunde/scheikunde/ csi onderzoek.

Creatieve economie: gericht op duurzame toepassingen van  grondstoffen, hergebruik van grondstoffen, de werking van een circulaire economie en ondernemerschap.

Change makers: onderzoeken, analyseren, debatteren, standpunten bepalen, je verplaatsen in een ander wordt hier geoefend. Wat is er nodig om verschil te maken in de wereld om ons heen?

Tot slot: we vinden naast het onderwijzen van kennis met name het leren toepassen daarvan in de wereld om ons heen van groot belang. We zijn en blijven een lokale school, maar méér dan ooit met de blik naar buiten en dé mavo/havo specialist van de Zaanstreek.

Kenmerken van de school

  • mavo-havo openbare school
  • Leerlingen voelen zich thuis
  • 2-jarige heterogene brugklas
  • Burgerschapsontwikkeling
  • Veel keuzemogelijkheden

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • vmbo-(g)t / havo
  • havo

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

2021-2022 627 leerlingen

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
627

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven