Compaen vmbo

Nieuwendamstraat 6 1507 JE Zaandam

Schoolfoto van Compaen vmbo

Profielkeuze

Toelichting van de school

Op Compaen vmbo willen we dat leerlingen hun talenten ontwikkelen en hun droom najagen. We faciliteren dit waar we kunnen door soepel om te gaan met een keuze voor één of meer extra (examen-) vakken of uitstapjes naar modules die leerlingen interessant vinden. We merken dat onze kijk op 'leren met ruimte en houvast' bij leerlingen (en ook bij docenten!) het plezier in school en leren vergroot. 
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Doel van de leerlingzorg van Compaen is elke leerling zo goed mogelijk te laten doorstromen naar een vervolgopleiding. De leerling krijgt daartoe de zorg die hij/zij nodig heeft.  Compaen heeft de leerlingzorg georganiseerd in lagen. In de 1e lijn is de mentor samen met de vakdocenten de spin in het web. Waar nodig wordt de mentor ondersteund door het zorgteam. Het zorgteam is de 2e lijn en bestaat uit specialisten op het gebied van cognitieve hulp (bijvoorbeeld de dyslexiecoach) en leerlingbegeleiders (sociaal-emotionele hulp).

Compaen gaat in haar begeleiding uit van de zogenoemde ketenbenadering. Er is dan ook een goede samenwerking met de hulpverlening rond de school.

 

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven