Terra Wolvega

Paulus Potterstraat 33 (Ingang Stadhouderslaan) 8471 VM Wolvega

Schoolfoto van Terra Wolvega

Profielkeuze

Toelichting van de school

Terra Wolvega is een vmbo-groen school, waar diploma's van alle vmbo-leerwegen behaald kunnen worden met het profiel Groen. Door het volgen van stages en keuzevakken uit zowel groen als andere sectoren, ontwikkelen leerlingen zich breed. 
Voorbeelden van keuzevakken in de onderbouw zijn onder andere techniek, sport, koken, groen, creatief en uniformberoepen. Deze keuzevakken worden aangeboden in samenwerking met het bedrijfsleven, zorginstellingen en de kazerne in Havelte, zowel op school als op locatie.
Met een diploma van Terra Wolvega kun je doorstromen naar alle sectoren van het mbo.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Dit schoolplan is het beleidsdocument waarin wordt aangegeven welke keuzes wij maken voor de periode 2024 - 2027

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De kwaliteit van ons onderwijs staat voorop. Kwaliteit kan alleen geleverd worden als alle medewerkers betrokken zijn bij de leerlingen. Dat is niet goed mogelijk zonder de bereidheid voortdurend te willen veranderen, kortom ontwikkelingsgericht te zijn. Terra Wolvega levert in een kleinschalige omgeving een constructieve bijdrage aan de ontwikkeling van onze leerlingen. Wij doen dat door leersituaties te creëren waarin leerplezier, eigen initiatief en het ontwikkelen van competenties centraal staan.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven